Martin Sýkora Rôzne

Môžete si prečítať, čo chcete: V Poprade inštalovali prvé knižné domčeky

V meste Poprad vyrástli prvé dva knižné domčeky. K prvým dvom domčekom pribudne postupne ďalších osem, ktoré budú inštalované v celom meste.

Ilustračný obrázok k článku Môžete si prečítať, čo chcete: V Poprade inštalovali prvé knižné domčeky
Zdroj: Mesto Poprad

Na verejne prístupných miestach na Námestí sv. Egídia pri fontáne a pri detskom ihrisku na sídlisku v Matejovciach sú tak od dnešného dňa Popradčanom k dispozícii knihy, ktoré si môžu prečítať počas voľných chvíľ.

„Je marec mesiac knihy. Preto sme spojili sily a spolu so školami a našimi partnermi vytvorili tento milý projekt, ktorý pomôže skultúrniť ulice nášho mesta,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko. „Chceme budovať dlhodobo dôveru medzi ľuďmi, aby si zvykli na to, že niektoré veci sú verejne prístupné, že si v tomto prípade môžu požičať knihu a vrátiť ju späť,“ povedal pri predstavení projektu viceprimátor Igor Wzoš.

Domčeky, ktoré vyrobili vo vlastnej réžii pracovníci odboru servisných činností MsÚ v Poprade , vyzdobili deti z popradských základných škôl.

„Každá škola dostala za úlohu vymaľovať originálnym spôsobom jeden domček s tým, že nad svojimi domčekmi budú mať školy samozrejme patronát a budú sa oň aj starať,“ informovala Edita Pilárová z odboru školstva, mládeže a športu MSÚ v Poprade.

K prvým dvom domčekom pribudne postupne ďalších osem, ktoré budú inštalované v celom meste: na Námestí sv. Egídia budú dva, ďalšie nájde verejnosť pri detských ihriskách v Spišskej Sobote, Veľkej, Matejovciach, Kvetnici, na sídliskách JUH a Západ, na námestí v Strážach pod Tatrami.

Zdroj: Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM