Martin Sýkora Rôzne

Možnosti na trávenie jarných prázdnin v regióne severného Spiša a Pieninách

Východoslovenskému regiónu sa pondelok začali jarné prázdniny, možnosti na ich trávenie majú školáci a ich rodiny aj v regióne severného Spiša a Pienin.

Ilustračný obrázok k článku Možnosti na trávenie jarných prázdnin v regióne severného Spiša a Pieninách
Zdroj: TASR

Zima ako má byť

Podľa riaditeľky tamojšej Oblastnej organizácie cestovného ruchu Eriky Šalatovej si na svoje prídu milovníci turistiky, ktorí obľubujú zimnú scenériu, ale aj lyžiari. „Počasie tohtoročnej lyžovačke praje, presvedčiť sa o tom u nás môžu návštevníci v lyžiarskych strediskách vo Vyšných Ružbachoch, Litmanovej a Ľubovnianskych kúpeľoch. Okrem tradičnej lyžovačky ponúka náš región možnosť realizácie pre priaznivcov freestylových športov,“ upozornila s tým, že v Starej Ľubovni sa nachádza jediný snow park vybudovaný priamo v meste. Postavený je z hliny a jazdí sa na ňom na prírodnom snehu. V parku sa nachádza 200 metrov dlhý vlek, vyše 20 prekážok rôznej náročnosti a tiež detská zjazdovka.

Lyže, bežky, čokoláda

Milovníci bežiek by podľa Šalatovej nemali vynechať návštevu lyžiarskeho strediska v Litmanovej, ktoré ponúka 12 kilometrov udržiavaných tratí. Ideálne podmienky pre bežecké lyžovanie poskytuje aj areál Kúpeľov Červený Kláštor – Smerdžonka. V prípade priaznivého počasia sú upravované aj ďalšie trate, napríklad trasa prielomu Dunajca, okruh v obci Kamienka alebo okruh pod hradom Ľubovňa. „Lyže a bežky môžu naši návštevníci vymeniť aj za pevnú turistickú obuv. V tomto období odporúčame absolvovať nenáročný výstup na najvyšší vrch Pienin – Vysoké skalky a tiež príjemnú prechádzku na najvyšší vrch Ľubovnianskej vrchoviny – Eliášovku, kde z vyhliadkovej veže dovidieť až k poľským susedom,“ doplnila Šalatová. Deti podľa nej poteší aj návšteva čokolatérie v Hniezdnom, rodičia tam môžu ochutnať prvú slovenskú whisky a celú rodinu môže zaujať história hradu Ľubovňa či špeciality regionálnej kuchyne.

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM