Monika Vengrínová Rôzne

Muž, ktorý sa staral o zuby množstva Popradčanov: Známy stomatológ oslavuje krásne jubileum

Popradčan, ktorý sa zaslúžil o rozvoj stomatológie v meste i regióne oslávil deväťdesiatku. Ku krásnemu jubileu Gabrielovi Ondrušekovi zablahoželal aj primátor mesta na mieste, kde pred šesťdesiatimi rokmi začal v Poprade ošetrovať detské zúbky. Jeho zásluhou sa zvýšil i počet zubných ambulancií.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý sa staral o zuby množstva Popradčanov: Známy stomatológ oslavuje krásne jubileum
Zdroj: Dnes24.sk

„Ako primár a okresný stomatológ pre okres Poprad sa zásadnou mierou zaslúžil o zvýšenie prevencie v oblasti stomatológie. Jeho zásluhou sa zvýšil počet detských a dorastových zubných ambulancií, ktoré vznikali aj v základných školách, prevencia nechýbala ani v škôlkach. Z tohto kvalitného základu ťažíme prakticky dodnes, pretože Poprad má výrazne väčší počet zubných ambulancií, ako mnohé iné okresné mestá Slovenska,“ vyzdvihol primátor Popradu Jozef Švagerko. Vďaka kvalitnejšej starostlivosti o chrup môžu mať Popradčania doteraz krajšie úsmevy.

Oslávenec, ktorého na slávnostnom prijatí sprevádzala aj manželka Darina, bol dojatý a poctený. „Je to symbolické, že som bol na mestskom úrade, na ktorého mieste som pred 60 rokmi začal v Poprade ošetrovať deti a bola tu prvá školská ambulancia. Postupne sa vo vtedajšom veľkom Popradskom okrese rodili ďalšie, až ich bolo dokonca 57, najviac v priemere na Slovensku. Mal som a mám veľmi rád deti, preto ma tešilo, že mohli mať zdravé zuby. Keby sa neošetrili, ako by vyzerali ako dospelí?!,“ zaspomínal si jubilant, ktorý sa stomatológii venoval až do roku 2000.

foto: Mesto Poprad

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM