Peter Handzuš Rôzne

Múzeum TANAPu bude uzavreté viac ako dva týždne

Múzeum Tatranského národného parku (TANAPu) v Tatranskej Lomnici bude oddnes do 18. novembra zatvorené. Je to z dôvodu profylaktických a modernizačných prác, ktoré sa v múzeu každoročne vykonávajú.

„V etnografickej a historickej časti sa vykoná revízia stavu exponátov, ich ošetrenie a úprava,“ konkretizovala kurátorka zoologických zbierok Múzea TANAPu Štátnych lesov (ŠL) TANAPu Barbara Chovancová. V prírodovednej časti prebehne rekonštrukcia jednotlivých vitrín, ich reinštalácia, ošetrenie, prípadne doplnenie zoologických exponátov.
„Súčasne budeme vymieňať trojrozmerné botanické exponáty, upravovať textované grafické časti pozadia,“ doplnila Chovancová. Okrem toho dostanú diorámy prezentujúce jednotlivé vegetačné stupne nové prírodné a výtvarné stvárnenie.
Súčasťou profylaktických a modernizačných prác v Múzeu TANAPu v tomto roku je aj servis videoprojekcie, profylaktika audiovizuálnych médií a scénických osvetlení priestorov múzea. Záujemcovia budú môcť múzeum navštíviť po ukončení prác o viac ako dva týždne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM