Peter Handzuš Rôzne

Na cestách si dávajte pozor: V podtatranskom regióne vyhlásili prvý situačný stupeň

Na cestách v okresoch Poprad, Kežmarok a Levoča je od ranných hodín vyhlásený prvý situačný stupeň.

Ilustračný obrázok k článku Na cestách si dávajte pozor: V podtatranskom regióne vyhlásili prvý situačný stupeň
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Mimoriadnu situáciu sme vyhlásili na základe aktuálnych poveternostných podmienok a možnosti strediska údržby ciest zabezpečovať zjazdnosť ciest v správe oblasti Poprad,“ vysvetlil riaditeľ Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

Cesty v podtatranskom regióne sú mokré, v niektorých oblastiach vlhké, na komunikáciách v oblasti Vysokých Tatier sa miestami nachádza kašovitý sneh. Pod Tatrami fúka na viacerých úsekoch aj silný vietor.

Zdroj: YouTube.com

„Vyzývam všetkých účastníkov cestnej premávky, aby svoju jazdu v sťažených podmienkach prispôsobili stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam a svojim schopnostiam,“ uviedol Barilla. K maximálnej opatrnosti vyzval aj motoristov, ktorí už stihli „prezuť“ svoje vozidlá a majú na nich letné pneumatiky.

Zdroj: Facebook

Na sedle Pusté Pole sa vytvárajú snehové jazyky

Na horskom sedle Pusté Pole na hranici okresov Sabinov a Stará Ľubovňa sa vytvárajú snehové jazyky. Cesta je zjazdná, avšak fúka tu silný nárazový vietor. V regióne Šariša sneží aj v okrese Bardejov, kde cestári nasadili mechanizmy a darí sa im udržiavať komunikácie v zjazdnom stave. Informoval o tom Jaroslav Štofko zo Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kra­ja.

Hasičov v Prešovskom kraji privolali vo viacerých regiónoch k popadaným stromom. Zasahovali v tatranskej oblasti v Novej Lesnej, medzi obcami Liptovská Teplička – Vikartovce, v Nižnom Slavkove v okrese Sabinov aj v Ďurďoši v okrese Vranov nad Topľou.

Ako uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove, hasiči zasahujú aj pri požiari sušičky na píle v Lipovciach v okrese Prešov.

Zdroj: Facebook
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM