Monika Vengrínová Rôzne

Na futbalovom štadióne vo Svite vládla neopísateľná radosť: Veď pozrite, čo si tam vymysleli! :)

Deti, tínedžeri, mladí i tí skôr narodení sa vo Svite stali súčasťou slovenského rekordu. Na futbalovom štadióne, kde rekord vytvorili, vládla neopísateľná atmosféra a radosť. Veď si to pozrite sami...

Ilustračný obrázok k článku Na futbalovom štadióne vo Svite vládla neopísateľná radosť: Veď pozrite, čo si tam vymysleli! :)
Zdroj: Dnes24.sk

Vytvoriť sprievodnú akciu v rámci Polmaratónu, ktorý sa konal v prvý septembrový deň, bolo výzvou pre Centrum voľného času vo Svite. Spoločne s tunajším mládežníckym parlamentom napokon jeho riaditeľka vymyslela aktivitu, ktorá sa tak často nevidí.

„Vymysleli sme aktivitu, ktorá bola milá, nenáročná a jednoducho zvládnuteľná pre všetky vekové skupiny,“ vysvetlila riaditeľka CVČ Svit Ingrid Lindemanová a dodala, že touto aktivitou bol hromadný belgický tanec, s ktorým sa chceli zapísať do Slovenskej knihy rekordov.

Belgický tanec sa spoločne naučili na tábore mládežníckych parlamentov a povedali si, že bude vhodným aj v rámci danej akcie. „Belgický tanec spája ľudí. Choreografia je jednoduchá, prezentovaná vo dvojiciach, kroky ľahké, postupne sa realizuje výmena partnerov,“ objasnila Lindemanová.

Do skupinového tanca sa napokon zapojilo dvesto ľudí vo veku od päť do sedemdesiat rokov, ktorí sa tanec učili v rámci tanečných workshopov, pričom, počas jedného nácviku sa každý nový účastník naučil celú choreografiu.

Tancovalo sa na pieseň s názvom Belgický tanec oficial a svedkami rekordu boli hlavný kontrolór a prednosta mesta Svit. Na futbalovom štadióne, kde sa rekord tvoril, vládla neopísateľná atmosféra.

„Veľmi milé príjemné správanie ľudí k sebe, umocnilo tanec. Úsmevy putovali od každého tanečníka smerom k ďalším účastníkom, ale aj k obecenstvu, ktoré nás povzbudzovalo. Nielen mladí, ale každá veková kategória nám dopriala úspech, ktorí sme po prvýkrát ako mládežnícky parlament, ako komunita Centra voľného času vo Svite získali, a tak presvedčili obyvateľov, že sme skupina nadšencov, ktorí majú záujem mesto omladzovať, skrášľovať a propagovať nielen v rámci regiónu, ale i celého Slovenska,“ dodala na záver riaditeľka CVČ.

Takáto parádna atmosféra vládla na futbalovom štadióne vo Svite
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM