Simona Ivančáková Rôzne

Na Hrebienku to vyzerá ako na Karlovom moste: Desiatky metrov dlhé rady pred ľadovým dómom!

Zimná turistická sezóna v Tatrách je v plnom prúde. Okrem Tatranského ľadového dómu, ktorý sa nachádza na Hrebienku vás poteší aj na množstvo podujatí, ktoré sú počas tohtoročnej zimy pripravené.

Ilustračný obrázok k článku Na Hrebienku to vyzerá ako na Karlovom moste: Desiatky metrov dlhé rady pred ľadovým dómom!
Zdroj: TASR

Obrovskému záujmu sa podľa výkonnej riaditeľky Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry Lenky Maťašovskej teší Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Každý deň sú tu desiatky metrov dlhé rady ľudí, ktorí čakajú, aby si mohli pozrieť ľadové výtvory Adama Bakoša a jeho kolegov.

Tisícky návštevníkov denne

„Na tom Hrebienku to vyzerá naozaj ako na Karlovom moste, čo nás veľmi teší, pretože táto časť Vysokých Tatier bola v minulosti veľmi pustá. Denne sa tá návštevnosť pohybuje od 4000 do 5000 ľudí, rekord sme mali v nedeľu (27.12.), kedy bolo viac ako 6000 návštevníkov. Vyššie teploty sme zvládli vďaka chladeniu, ktoré je v ľadovom chráme,“ konštatovala vo štvrtok Maťašovská.

Časť ľudí sa na Hrebienok vyvezie lanovkou, zhruba polovica návštevníkov však návštevu chrámu spojí s prechádzkou a hore vyjde pešo.

So sezónou sú zatiaľ spokojní

OOCR pripravila aj na túto zimu viacero väčších, či menších podujatí. Už o mesiac sa môžu turisti tešiť na súťaž v tvorbe ľadových sôch, Tatry Ice Masters. Nebudú chýbať ani Snežné psy v Tatranskej Lomnici, nedeľné koncerty v Tatranskom ľadovom dóme, či karneval a oslavy na Veľkú Noc. „To však nie je všetko, prichystané sú aj ďalšie menšie akcie, ktoré si pripravili Združenie cestovného ruchu, samosprávy, hotely a ďalšie subjekty cestovného ruchu, takže hostia sa v zime určite u nás nudiť nebudú,“ upozornila riaditeľka OOCR.

So sezónou sú Tatranci zatiaľ spokojní, a to aj napriek nedostatku prírodného snehu, cez Vianoce bola vyťaženosť na úrovni 50 až 60 percent, niekde aj viac. „Zatiaľ to vyzerá dobre, uvidíme, aké budú výsledné čísla, obsadené sú aj lety na popradské letisko z Rigy a Varšavy, väčšina pasažierov ostáva vo Vysokých Tatrách, časť prejde do Poľska a časť aj do Nízkych Tatier,“ uzavrela Maťašovská.

Čítajte tiež:

Krásna stavba, pred ktorou klobúk dole: Ľadový dóm je už postavený, prvé zábery zimnej nádhery!

Aj takto sa dá stráviť predĺžený víkend na prelome rokov: Popradčania a spol., a o tomto viete?

Príroda v okolí Popradu? To sa jednoducho nedá nemilovať. Zábery, ktoré budete chcieť pozerať zas a znovu

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM