Martin Sýkora Správy

Na Lomnickom štíte neustále pribúda sneh: Hranica sa bude znižovať

Prvá väčšia snehová nádielka v Tatrách padla. Meteorológovia predpokladajú, že hranica sneženia sa postupne znižovať, severné okresy uvidia snehové vločky.

Ilustračný obrázok k článku Na Lomnickom štíte neustále pribúda sneh: Hranica sa bude znižovať
Zdroj: TASR

Na Lomnickom štíte v nadmorskej výške 2634 m. n. m. vo Vysokých Tatrách neustále pribúda nový sneh. Od pondelňajšieho večera (3. 10.) sa tu už vytvorila súvislá snehová pokrývka. Podľa predpovedi meteorológov snežiť bude aj naďalej a hranica sneženia sa bude popoludní znižovať.

Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke zároveň upozorňuje, že vo vysokohorskom prostredí bude popoludní fúkať búrlivý severný vietor s rýchlosťou cez 20 m/s, v nárazoch bude dosahovať rýchlosť aj 25 m/s. „V nadmorskej výške nad 1800 m. n. m. sa nachádza snehová pokrývka. Zároveň upozorňujeme turistov, že vo Vysokých Tatrách sa začína stmievať po 18:00 hod.,“ upozorňuje HZS.

Aktuálne počasie na Lomnickom štíte si môžu ľudia pozrieť prostredníctvom kamier na internetovej stránke www.vt.sk v sekcii kamery. Na výber majú nielen aktuálny pohľad na počasie na tomto mieste, ale aj na Skalnaté Pleso, Tatranskú Lomnicu, Hrebienok, Solisko a na Štrbské Pleso.

PREČÍTAJTE SI AJ: Napadne pod Tatrami prvý sneh? Podľa meteorológov sa tak stane už o pár hodín

Foto: Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM