Martin Sýkora Správy

Na Mariánskej púti traja ľudia vo vážnom stave: Záchranári mali desiatky zásahov

Desaťtisíce ľudí z púte boli v prípade potreby odkázaní na desiatich záchranárov a dvoch lekárov. Tí mali počas troch dní plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku Na Mariánskej púti traja ľudia vo vážnom stave: Záchranári mali desiatky zásahov
Zdroj: TASR

Počas púte na Mariánsku horu, ktorá sa konala tento víkend v Levoči, ošetrili desiati záchranári a dvaja lekári celkovo 65 pútnikov. Traja z nich boli vo vážnom stave.

„K najčastejším diagnózam patrili poranenia dolných končatín, výrony členka, bolesti brucha, uštipnutia hmyzom a vysoký tlak u chronických pacientov, ktorí si na púť nevzali potrebné lieky,“ informovala hovorkyňa skupiny Falck Alena Lacyková–Krčová. Ako ďalej uviedla, záchranári ošetrovali aj kolapsy z dehydratácie, keď veriaci zanedbali pitný režim.

„Do nemocnice bolo prevezených osem pacientov. Traja z nich boli vo vážnom stave. Dvaja utrpeli infarkt myokardu, a tretí pacient mal ťažkú alergickú reakciu, uštipla ho osa do krku,“ uviedla hovorkyňa.

Falck Záchranná, a.s., robila zdravotnú asistenciu na Mariánskej hore počas púte aj minulý rok. Záchranári vtedy ošetrili 106 ľudí, najmä pre úrazy nôh a alergické reakcie. Transport do nemocnice potrebovalo sedem pacientov.

Pozrite si aj FOTO z Mariánskej púte: http://poprad.dnes24.sk/…acich-243226

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM