Peter Handzuš Samospráva

Na námestí vyrúbali stromy. Radnica chce od ľudí tipy, kde zasadiť nové

Popradská samospráva sa obracia na obyvateľov mesta Poprad s ponukou spolurozhodovať o umiestnení náhradnej výsadby stromov. Tá súvisí s výrubom krovín a stromov na Námestí sv. Egídia, kde začala spoločnosť Multi Veste Slovakia 2 realizovať výrub krovín a stromov.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí vyrúbali stromy. Radnica chce od ľudí tipy, kde zasadiť nové

Tento výrub, ktorý sa vykonáva na základe právoplatného rozhodnutia, súvisí s pripravovanou výstavbou nového obchodného centra.

„Podľa § 48 zákona č.543/2002 Z. z. o ochrane prírody a krajiny v znení neskorších predpisov sme spoločnosti Multi Veste Slovakia 2 s. r. o. nariadili vykonať náhradnú výsadbu v celkovom počte 755 ks vzrastlých stromov. Tieto stromy chceme nechať vysadiť na území celého mesta Poprad. Okrem pokynov odborných pracovníkov privítame aj tipy a návrhy od obyvateľov mesta,“ uviedla Kristína Horáková z popradskej radnice.

„Výsadba sa nedá realizovať na všetkých voľných miestach najmä kvôli obmedzeniam súvisiacim s inžinierskymi sieťami. Návrhy od obyvateľov preveríme po tejto stránke a v prípade, že v danom mieste nebude žiadne obmedzenie, budeme sa snažiť navrhované lokality výsadbou nových stromov obohatiť,“ doplnila Horáková.

Detailné tipy na miesta, ktoré si zaslúžia výsadbu nových stromov, môžu Popradčania zasielať prostredníctvom formulára NAPÍŠTE NÁM na webovej stránke mesta. Na tej sa nachádza aj anketa, v ktorej môžu vyjadriť svoj názor k otázke, ktorá časť mesta potrebuje výsadbu nových stromov najviac.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM