Monika Vengrínová Rôzne

Na našich cestách uvidíme nádherné retro kúsky: Toto bude skutočná jazda elegancie!

Najvýznamnejšia medzinárodná športová súťaž historických automobilov na Slovensku prichádza do Vysokých a Nízkych Tatier. Oldtimer Rallye Tatry štartuje vo štvrtok 21. augusta a rozdelená bude do štyroch etáp.

Ilustračný obrázok k článku Na našich cestách uvidíme nádherné retro kúsky: Toto bude skutočná jazda elegancie!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

„Predpokladaný počet účastníkov je takmer 60 oldtimerov zo šiestich krajín. Najstarším historickým vozidlom prehliadky elegancie je Ford T Runabout Roadster Black s rokom výroby 1918,“ uviedol riaditeľ podujatia Jaroslav Petran.

Prvá etapa s dĺžkou trate 82,5 kilometra odštartuje v Liptovskom Mikuláši a pokračovať bude cez Liptov až do Vysokých Tatier na Štrbské Pleso a ukončená bude v Hornom Smokovci, kde si krásne nablýskané oldtimery budú môcť vychutnať aj návštevníci Tatier. Prehliadka elegancie sa uskutoční vo večerných hodinách pri Grand Hoteli Bellevue.

Druhá etapa začne v Hornom Smokovci, pokračovať bude cez Tatranskú Lomnicu, Poprad, Liptovskú Tepličku, Štrbu, Važec a Východnú späť na Liptov, pričom celková trasa bude merať 99,6 kilometrov. Tretiu a štvrtú etapu absolvujú veterány v oblasti Liptova.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM