Pavol Krupka Rôzne

VIDEO: Na olympiáde v anglickom jazyku sa stretla štyridsiatka detí

Olympiáda v anglickom jazyku v tomto roku píše svoju 23. kapitolu. Ide teda už o etablovanú súťaž, do ktorej sa radi zapájajú talentovaní žiaci s individuálnym vzťahom k tomuto svetovému jazyku. Navštívili sme obvodné kolo v popradskom CVČ, kde sa rozhodovalo aj o postupe na krajské kolo do Prešova.

Ilustračný obrázok k článku VIDEO: Na olympiáde v anglickom jazyku sa stretla štyridsiatka detí
Foto: Pavol Krupka

Pre štyridsiatku detí z Popradu a okolia organizátori z CVČ a Mesta Poprad vytvorili dôstojné podmienky na prezentáciu ich talentu a schopností. Napriek tomu, že tohtoročná súťaž sa prvýkrát koná v podmienkach provizórneho (a oproti minulosti polovičného) financovania a organizačných zmien, spôsobených zánikom krajských školských úradov.

Svojou prítomnosťou na súťaži sme nechceli rušiť súťažiacich pri ich výkone v jednotlivých úlohách, predovšetkým tých ústnych. Napriek tomu sme v kategórii A zaznamenali rozprávanie sekundánky gymnázia Bianky Krupčíkovej v disciplíne picture story a výkon Emy Lavríkovej (siedmačky zo Základnej školy na Vagonárskej ulici v Poprade – Spišskej Sobote) v disciplíne dialog. Obidve dievčatá súťažili v kategórii A, určenej pre žiakov 5. až 7. ročníka.

Vo videu sa ešte predtým rozprávame s Dankou Petrociovou, žiačkou ZŠ s MŠ na Ulici Mládeže, Nikolou Müllerovou zo ZŠ s MŠ na Komenského ulici a s Annou-Máriou Ovšonkovou zo ZŠ s MŠ na Francisciho ulici.

Nikola sa napokon stala víťazkou obvodného kola v kategórii B, v kategórii A zvíťazila Katarína Krupková, žiačka triedy príma na Gymnáziu na Kukučínovej ulici v Poprade. Obidve dievčatá budú reprezentovať náš okres v krajskom kole tejto olympiády v Prešove.

Ďalšie umiestnenia:

  • Kategória A:
  • 2. miesto: Lucia Jurkovičová, ZŠ s MŠ Jarná ul., Poprad
  • 3. miesto: Bianca Krupčíková, Spojená škola – Gymnázium, Ul. Dominika Tatarku, Poprad
  • Kategória B:
  • 2. miesto: Katarína Dešková, ZŠ s MŠ Jarná ul., Poprad
  • 3. miesto: Martin Šavel, ZŠ s MŠ Spišská Teplica
Olympiáda v anglickom jazyku
1
Galéria
Olympiáda v anglickom jazyku
8
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM