Peter Handzuš Hokej

Na Poprad nezabudol. No teraz má podmienky ako v NHL

Druhý zápas bratislavských hokejistov v ruskej KHL priniesol Slovanu druhú prehru. Po enormnej snahe v tretej časti si gólom Miklíka domáci vynútili aspoň predĺženie a samostatné nájazdy. V nich boli síce šikovnejší hráči Dinama Riga, no Slovan i tak

[size=14][color=#cc0000]­Je fajn dostávať výplatu načas[/color][/si­ze] //„Hrali sme lepšie ako vo štvrtok proti Donecku,“ hovoril po zápase jeden z najvyťažova­nejších hráčov v tíme „belasých“ //Jonathan SIGALET (26), ktorého mrzela najmä situácia po úvodnom vhadzovaní, kedy Slovan inkasoval hneď po desiatich sekundách.

„Takéto zaváhanie sa nám už nesmie nikdy stať. Našťastie sme sa pozviechali, v druhej a tretej časti sme mali prevahu a viacero gólových príležitostí. S efektivitou sa stále boríme, no je dôležité, že sme vydolovali aspoň bod,“ tešil sa.

Pre Sigaleta KHL nie je žiadnou novinkou, už vlani ju okúsil v drese HC LEV Poprad. So svojich skúseností teraz ťaží a v tíme nováčika súťaže sú jeho vedomosti nenahraditeľné. „Je vždy fajn, keď ligu hráč pozná, pozná herné štýly jednotlivých tímov a vie, čo od zápasu a jednotlivých hráčov očakávať. Každý tím v lige hrá trochu inak, chlapci si na to počas sezóny iste zvyknú,“ hovoril.

Kanaďan naozaj nepatrí medzi hráčov, ktorí by po zápase, či tréningu chceli byť od hokeja, čo najďalej. „Som ten typ hokejistu, že keď nehrám, sledujem aj ostatné zápasy a štatistiky. Zaujíma ma, čo sa v lige aktuálne deje. Vždy som taký bol,“ hovoril o sebe Jonathan.

Prezradil aj, že sa v súboji s Rigou stretol s viacerými známymi tvárami. „Hrával som napríklad s Martinsom Karsumsom, ktorý bol opäť najlepším hráčom Rigy. Je tiež pekné, keď sa človek stretne aj s hráčmi zo Severnej Ameriky, s Girouxom, či Schrempom. Ideálne je poznať, čo najviac hráčov súpera,“ mieni.

Sigalet si po krachu HC LEV Poprad anabázu na Slovensku predĺžil podpisom bratislavskému Slovanu. A neľutuje. „Som rád, že som mohol ostať na Slovensku. Poprad je pekné mesto, mám ho stále veľmi rád. Bratislava je rozhodne väčšia, zázemie a všetko okolo je na úrovni NHL. Tiež je fajn dostávať výplatu včas,“ prehodil na záver s úsmevom Jonathan narážajúc na problémy s financiami, ktoré sprevádzali druhú časť sezóny popradského Leva. [youtube=440,248]h­ttp://youtu.be/vLXtTpQl­7R4[/youtube] [size=14][color=#cc0000]­V obrane to zatiaľ nie je ono[/color][/size] V dvoch zápasoch tvoril kanadský bek obrannú dvojičku s Jánom Tabačekom a obaja hrajú v mužstve prím. „Napriek tomu, že všetci obrancovia v prvom zápase nehrali dobre, rozhodol som sa im dať dôveru a nechal ich v rovnakom zložení, aby mohli proti Rige ukázať zlepšenie,“ hovoril po zápase kormidelník bratislavského Slovana Rostislav ČADA (58). 

„ Opäť preto nehral Švéd Printz a na súpisku sa proti Rige nedostal ani Vladimír Dravecký.  Vo štvrtok sme s jeho výkonom vôbec neboli spokojní,“ hodnotil Čada napriek prehre vyzdvihol viacero pozitív. **„V dobe, keď sa nám nedarilo, musíme oceniť podporu divákov a fyzickú prácu mužstva, vďaka ktorej sme získali prvý bod v KHL.“ **

Po dvoch prehrách tréner „belasých“ rezolútne odmietol hovoriť o zlom vstupe Slovanu do sezóny a Bratislavčania berú jeden bodík po prehre po nájazdoch všetkými desiatimi. 

„V oboch zápasoch sme boli súperom viac ako vyrovnaným protivníkom. Sme nováčikom, získavame skúsenosti a každý bod, ktorý uhráme bude pre nás veľmi dôležitý. Hneď v pondelok sa ich pokúsime uhrať čo najviac. Súťaž bude tak vyrovnaná, že rozhodovať bude každý jeden. Aj teraz je v lige viacero tímov s oveľa väčším rozpočtom ako Slovan bez bodu,“ doplnil Čada. 

S nulou na konte je v KHL aktuálne trojica tímov Astana, Magnitogorsk a Chanty-Mansijsk. 

Poprad24/Martin Žákovič Foto: Dominika Handzušová Video: youtube

Thaibox v Kremnici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM