Martin Sýkora Správy

Na popradskom Juhu sa dočkali: Pri bytovom dome Erbium bude oficiálne parkovisko

Pri bytovom dome Erbium v Poprade vznikne oficiálne parkovisko s verejným osvetlením. Obyvatelia dodnes parkujú pri dome na vlastné riziko. Radnica problém rieši roky.

Ilustračný obrázok k článku Na popradskom Juhu sa dočkali: Pri bytovom dome Erbium bude oficiálne parkovisko
6
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Mestské zastupiteľstvo schválilo na svojom ostatnom augustovom zasadnutí v Poprade finančné prostriedky na spracovanie projektovej dokumentácie na jeho výstavbu v hodnote 30 000 eur.

„Je tam plocha, ktorá je už dnes využívaná ako parkovisko. Ide o to, aby sme to skultivovali a celé to malo parametre oficiálnej parkovacej plochy aj s prístupovou komunikáciou,“ uviedol vedúci odboru urbanizmu a priestorového plánovania na Mestskom úrade v Poprade Ľuboslav Mlynarčík.

Rozsahom tejto akcie je spracovanie projektovej dokumentácie za účelom vybudovania parkovacích státí a úpravy súvisiaceho vjazdu na parkovaciu plochu z prístupovej komunikácie. Súčasťou je aj projekt oporného múru a verejného osvetlenia. Z hľadiska potrieb spracovania projektovej dokumentácie bude potrebný geologický prieskum a geodetické zameranie územia. Následne príde na rad inžinierska činnosť za účelom získania územného a stavebného povolenia. Parkovisko bude vybudované na mestských pozemkoch.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM