Martin Sýkora Iné športy

Na popradskom námestí sa bude eliminovať: Novinka má prilákať množstvo ľudí

Jedinečné preteky sú súčasťou Horal Weekendu a ME v horskej cyklistike 2017. Práve počas nadchádzajúcich dní sa podtatranský región stane epicentrom horskej cyklistiky.

Ilustračný obrázok k článku Na popradskom námestí sa bude eliminovať: Novinka má prilákať množstvo ľudí
Zdroj: ŠK HORAL

ELIMINATOR hlavnou atrakciou

HORAL ELIMINATOR je novinkou HORAL WEEKENDU 2017. Sú to šprintérske vyraďovacie preteky štvoríc na horských bicykloch. Z každej štvorice postupujú dvaja najlepší do ďalšieho kola až kým sa štyria najlepší stretnú vo večernom finále. Vyraďovacím jazdám štvoríc predchádza kvalifikácia. Kvalifikačné jazdy sa jazdia jednotlivo a výsledný čas určuje zaradenie pretekárov do vyraďovacích štvoríc.

Na pretekárov čaká technický okruh priamo v centre Popradu na Námestí Sv. Egídia. Autorom trate je dvojnásobný majster sveta v cyklokrose Ondrej Glajza st. To je zárukou naozaj atraktívnych pretekov, ktoré divákom prinesú nezabudnuteľný zážitok.

Zdroj: ŠK HORAL

Cyklisti na námestí

Piatkové podujatie sa uskutoční na popradskom námestí. Organizátori trať využili miestne podmienky s tým, že sa bude na čo pozerať.

„Atraktívne vyraďovacie šprinty na horských bicykloch s neopakovateľnou atmosférou sa na Nám. sv. Egídia uskutočnia už v piatok 11. augusta. Preteky sú otvorené pre verejnosť,“ uviedol riaditeľ pretekov Eliminator Peter Procházka. Súťaž nie je určená len pre profesionálov. Vyskúšať si rýchlosť v centre mesta si môže každý, kto má odvahu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM