Webnoviny - Hokej

Na popradskom štadióne sú najviditeľnejšie rozobraté skyboxy

Na popradskom zimnom štadióne prebieha rekonštrukcia, ktorá súvisí s účinkovaním HC Lev Poprad v Kontinentálnej hokejovej lige.

POPRAD 15. augusta (WEBNOVINY) – „Je to veľa vecí. Je to minimum, ktoré musíme splniť, aby sme mohli hrať podľa reglementov KHL. Sú to bezpečnostné kritériá, kamerový systém a tiež nadštandardné veci, ktoré sme sa rozhodli urobiť, aby sme zvýšili luxus štadióna a zlepšili prostredie,“ uviedol obchodný a finančný riaditeľ HC Lev Poprad Marcel Binek.

Momentálne najviditeľnejšou zmenou sú rozobraté pôvodné skyboxy. V novej podobe by mali byť dvojposchodové s vonkajšou terasou.

Náklady na modernizáciu a rekonštrukciu zimného štadióna dosiahnu približne 1,7 mi. eur. Na štadióne by malo pribudnúť aj nové ozvučenie, televízny okruh, veľká LCD obrazovka. Vyšší výkon by malo mať aj osvetlenie ľadovej plochy.

Figeľ na prehliadke

Všetky práce by mali byť ukončené do 10. septembra, kedy sa v Poprade odohrá prvý zápas Kontinentálnej hokejovej ligy. "Pevne veríme a prísľub stavebných spoločností je taký, že sa to podarí,“ uviedol Binek. Súčasťou projektu HC Lev Poprad je aj výstavba tréningovej ľadovej plochy vedľa hlavného štadióna. "Nemôžem povedať konkrétny dátum, kedy začneme, ale môžem povedať konkrétny dátum, kedy skončíme najneskôr, a to je 30. jún 2012,“ uviedol Binek.

Zimný štadión si dnes pozrel aj minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Figeľ, podľa ktorého je investícia do zimného štadióna prínos pre región a jeho ekonomický rast. „S týmto štadiónom a celým procesom súťaží sú spojené aj ďalšie modernizačné zámery,“ uviedol Figeľ.

Poprad ako Insbruck (?)

Región Popradu – Tatier môže podľa ministra predstavovať zárodok regionálneho rozvoja a prirovnal ho k rakúskemu Insbrucku. Podobný rozvoj podľa neho čaká aj región Spišskej Novej Vsi, kde sa bude hrať Mládežnícka hokejová liga.

Aj v súvislosti s príchodom Kontinentálnej hokejovej ligy do Popradu badať podľa ministra zvýšený záujem zo strany ruských návštevníkov o Slovensko. Podľa ministra vzrástol oproti vlaňajšku záujem o naše víza zo strany ruských návštevníkov o 70 %.

„Pripravujú sa opatrenia, ktoré by spružnili a liberalizovali vízový režim. Vybavovanie a dostupnosť vízovej služby potrebuje zlepšenia,“ uviedol Figeľ. Vlani prišlo z Ruska na Slovensko asi 27 000 turistov.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM