Peter Handzuš Iné športy

Na pretekoch MS v motokrose v Šenkviciach sa našim nedarilo

17-ročná Mirka Zavacká cestovala na majstrovstvá sveta v motokrose do Šenkvíc zbierať skúsenosti. Kariéra mladej Popradčanky sa ešte len rozbieha, no na pretekoch chcela skončiť čo najvyššie. Majstrovstvá jej však nevyšli podľa predstáv a skončila až

Český jazdec Martin Michek a talianska reprezentantka Chiara Fontanesiová sa stali celkovými víťazmi ďalšieho podujatia tohtoročného seriálu MS v motokrose v triedach MX3 a WMX, ktoré sa konali cez víkend v Šenkviciach.

Tropické počasie s teplotami takmer 40 stupňov pripravilo pre jazdcov aj samotných organizátorov podmienky na hranici možností, ale nakoniec diváci videli kvalitné preteky, v ktorých triumfovali favoriti. Fontanesiová si získanými 50 bodmi za víťazstvo upevnila vedúcu pozíciu v tejto sezóne medzi ženami a Čech Michek sa po minuloročnom celkovom 2. mieste odvďačil svojmu početnému fanklubu pódiovým víťazstvom.

** „Túžil som vybojovať prvenstvo, čo sa nakoniec podarilo a musím poďakovať nielen prítomným českým fanúšikom, ale tiež slovenským, ktorí ma povbudzovali ako svojho,“** neskrýval radosť z nedeľného finále jeden z najlepších jazdcov v triede MX3 v tohtoročnej sezóne.

Menej spokojnosti prinieslo šenkvické podujatie slovenským pretekárom, z ktorých do finálových súbojov nastúpilo 9, ale svojím výsledkom príliš neoslnil ani jeden. Najväčšie nádeje sa vkladali do Kysučana Martina Kohúta, ale zdravotné problémy v predchádzajúcich týždňoch mu ubrali na kvalitách.

„Na motorke som mal možnosť trénovať iba posledné tri týždne a to bolo málo,“ zhodnotil svoje 34. miesto najúspešnejší motokrosový jazdec minulého roka na Slovensku.

Podobne so svojím vystúpením nebol spokojný ani súčasný líder domácej motokrosovej scény Tomáš Šimko, ktorý skončil až v tretej desiatkej (37. miesto).
Najleopší zo slovenských jazdcov bol junior Tomáš Pravda z Čataja, ktorý si v premiére na majstrovstvách sveta MX3 vyjazdil 27. miesto. O priečku za ním skončil Ján Drobec.

Ani mladá Miriama Zavacká nepodala výkon, aký si predsavzala. Celkové 27. miesto z 28 hodnotených pretekárok je síce oproti jej minuloročnej premiére posun, ale konkurencia v okolitých krajinách dáva slovenskému motokrosu príklad, ako to treba robiť.

[blockquote] Výsledky:
muži: 1. Martin Michek (ČR/KTM) 50 b., 2. Klemen Genčar (Slovin./Honda) 42 , 3. Matthias Walkner (Rak./KTM) 35,… 27. Tomáš Pravda (SR/Yamaha), 28. Ján Drobec (SR/Yamaha)

ženy: 1. Chiara Fontanesiová (Tal./Yamaha) 50 b., 2. Natalie Kaneová (V.Brit./KTM) 44, 3. Fancesca Nocerová (Tal./KTM) 40,… 27. Miriama Závacká (SR/Honda). [/blockquote]

[size=15][color=#cc0000]­Viac o popradskej motokrosovej nádeji nájdete [link=http://www­.poprad24.sk/clan­ky?extend.133420_Tak-toto-je-adrenalin:-Dievca-a-motokros!]TU![/l­ink][/color][/si­ze]

Poprad24/tasr Foto: tasr

motokros
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM