Peter Handzuš Samospráva

Viac súkromia pri vybavovačkách: Na radnici vyrástli zóny ako v banke

Pri vybavovaní svojej agendy na radnici budú mať obyvatelia viac súkromia. Na pulte prvého kontaktu, ktorý patrí medzi najvyťaženejšie pracoviská Mestského úradu v Poprade, pribudli privátne zóny známe z bánk.

Ilustračný obrázok k článku Viac súkromia pri vybavovačkách: Na radnici vyrástli zóny ako v banke
Zdroj: Dnes24.sk

K zriadeniu privátnych zón viedli samosprávu dva impulzy. „V prvom rade stále viac ľudí vybavuje svoje záležitosti práve prostredníctvom Kancelárie prvého kontaktu. V minulosti sa navyše často stávalo, že ľudia sa nahrnuli k pultu a vtedy bolo naozaj ťažké zabezpečiť dostatok súkromia pri vybavovaní či osvedčovaní rôznych dokumentov. V snahe zabezpečiť občanom viac súkromia a zároveň pohodlia sa vedenie mesta rozhodlo upraviť pult prvého kontaktu do dnešnej podoby“, vysvetlil Emil Kostelničák z organizačného odboru Mestského úradu v Poprade.

Pracoviská viditeľne oddelili

Po novom je privátna zóna vyznačená graficky, pult prvého kontaktu zároveň rozdeľujú priečky z tmavého skla na 4 samostatné pracoviská.

"Niekedy osvedčujeme podpisy na jednu listinu aj pre viacero osôb naraz. V tejto súvislosti sa stávalo, že ľudia sa postavili k pultu a zablokovali ostatné pracoviská, ktoré boli síce voľné, no nikto sa k nim nemohol dostať. S privátnymi zónami by sa to už nemalo stávať”, dopĺňa vedúca Kancelárie prvého kontaktu na MÚ v Poprade Nina Hriňák.

Vybavíte tu aj rybársky lístok

Kancelária prvého kontaktu poskytuje informácie všestranného charakteru súvisiace s agendou Mestského úradu v Poprade vo vzťahu k občanom.

Jeho pracovníčky vysvetľujú postupnosť krokov pri vybavovaní základných záležitostí a požiadaviek občanov, poskytujú pomoc pri vyplňovaní žiadostí, formulárov, dotazníkov a tlačív, súčasťou agendy KPP je aj overovanie podpisov a listín.

Na pulte KPP môžu obyvatelia zároveň prihlásiť psa, vybaviť priznanie k dani za psa, po splnení všetkých náležitostí môžu na tomto mieste získať dokonca aj rybársky lístok.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM