Webnoviny - Krimi

Na Spiši museli evakuovať políciu

Evakuáciu Obvodného oddelenia Policajného zboru Spišská Nová Ves si vyžiadal nález papierovej škatuľky s obsahom 10 ampuliek s nápisom Sarin-Soman a látky typu V, ktorú priniesla 19-ročná dievčina.

BRATISLAVA/KOŠICE 23. júla (WEBNOVINY) – Škatuľku našla v tráve na križovatke ulíc Trieda 1. mája – Krčméryho – Zdenka Nejedlého. Udalosť sa stala v piatok okolo 19:00. Budovu zabezpečili až do príchodu špeciálnej jednotky vedecko-technického ústavu a krízového manažmentu Civilnej ochrany, kontrolných chemických laboratórií Civilnej ochrany v Jasove. „Jednotka zaistené chemické stopy prevzala na expertízne skúmanie,“ informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V tejto súvislosti spišskonovoveský vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov, kde je trestá sadzba jeden až päť rokov. „Podľa predbežných výsledkov expertízy ide len o indikátor na zisťovanie prítomnosti nebezpečnej chemickej látky v ovzduší, ktorý nie je pre človeka nebezpečný,“ dodala Mésarová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM