Peter Handzuš Správy

Pri stavebných prácach na diaľnici došlo k vážnemu úrazu: Na montážnikov spadlo 700-kilové bremeno

Počas výstavby diaľničného úseku Jánovce - Jablonov pri Levoči došlo v sobotu podvečer k úrazu dvoch pracovníkov, na ktorých spadla ťažká konštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Pri stavebných prácach na diaľnici došlo k vážnemu úrazu: Na montážnikov spadlo 700-kilové bremeno
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pri dvíhaní oceľového dielca lávky o hmotnosti okolo 700kg a jeho umiestňovania na svoje miesto autožeriavom sa pretrhli plátené popruhy v mieste uchytenia na dielci a oceľový dielec spadol na dvoch montážnikov stojacich na vysunutej pracovnej plošine. „Ťažko zraneného muža primárne ošetrila ambulancia RLP, na pomoc privolali aj posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby zo strediska Poprad,“ informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Turočeková.

Pilot vrtuľníka pristál v blízkosti miesta nehody, leteckí záchranári následne muža prevzali do svojej starostlivosti. Pacient bol pri vedomí, s vážnymi poraneniami ho vrtuľníkom transportovali do Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice, kde ho odovzdali lekárom neurochirurgického oddelenia.

„37-ročný muž z obce Koprivníca, okr. Bardejov, hospitalizovaný vo FNsP Košice, utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 6 týždňov a 42-ročný Bardejovčan utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia 4 týždne a je hospitalizovaný v Nemocnici Poprad,“ informoval krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu Ublíženie na zdraví.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM