Martin Sýkora Rôzne

Na Štrbskom Plese sa pobeží High Tatras Night Run: Bežci by sa nemali stratiť

Má síce krátku históriu, ale o to je obľúbenejší. Nočný beh v Tatrách si nemôžete nechať ujsť.

Ilustračný obrázok k článku Na Štrbskom Plese sa pobeží High Tatras Night Run: Bežci by sa nemali stratiť
Zdroj: Dnes24.sk

Na Štrbskom Plese sa už po štvrtýkrát pobežia v sobotu 4. júna nočné preteky High Tatras Night Run. Sprievodný program k športovému podujatiu sa začína už v piatok.

„Vďaka unikátnym klimatickým podmienkam a nadmorskej výške sú Vysoké Tatry a najmä Štrbské Pleso ideálnym miestom pre kondičný tréning bežcov. Je našou snahou spopularizovať nielen tento šport, ale pohyb ako taký, a to naprieč všetkými vekovými kategóriami,“ povedal starosta obce Štrba Michal Sýkora.

Sobotné nočné preteky budú mať 8 kilometrov dlhú trať, ktorá vedie naprieč takmer celým Štrbským Plesom, pričom štart aj cieľ pretekov je plánovaný na parkovisku pri hlavnej ceste. Účastníci pobežia aj okolo Štrbského plesa či k Novému Štrbskému plesu. Pre každého bežca je pripravená pamätná medaila, aby sa víťazom stal každý, kto sa rozhodol na pretekoch zúčastniť.

Sprievodný program podujatia sa začína v piatok o 18.00 h večerným tréningom a mapovaním bežeckej trasy. Bude pokračovať detským behom so štartom o 19.00 h. Takzvaný Večerný nočníček je určený pre deti vo veku od päť do 15 rokov. „Súčasťou bohatého kultúrno-športového programu bude v sobotu v Areáli snov aj Tatranský deň detí,“ priblížila sprievodné aktivity výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Andrea Žigová.

Záver sobotného dňa bude patriť štvrtému ročníku High Tatras Night Run, ktorý odštartuje o 20.00 h. Podľa Žigovej čakanie na bežcov spríjemní divákom aj hudobné vystúpenie Kandráčovcov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM