Webnoviny - Rôzne

Na Štrbskom plese sa už člnkuje

Na Štrbskom plese vo Vysokých Tatrách sa dnes začala nová člnkovacia sezóna. Starosta Štrby Michal Sýkora spolu s bohom morí Poseidonom symbolicky odomkol vody Štrbského plesa.

Vo Vysokých Tatrách dnes starosta Štrby a boh morí Poseidón slávnostne odomkli vody Štrbského plesa. Vysoké Tatry, 16. jún 2011. Foto: SITA/APPOPRAD 16. júna (WEBNOVINY) – Dnes sa tak začala štvrtá obnovená sezóna člnkovania na Štrbskom plese, ktoré sa tu vrátilo po približne 30 rokoch. Návštevníci majú k dispozícií 11 drevených pramíc a tí odvážnejší aj jedno kanoe, ktoré si dnes mohli bezplatne vyskúšať všetci záujemcovia.

Člnkovanie na Štrbskom plese sa teší veľkej obľube medzi návštevníkmi Vysokých Tatier. Vlani vypravili z prístaviska približne 2 700 lodiek, na ktorých sa povozilo okolo 8 000 turistov. Katarína Šarafínová zo spoločnosti Tatry Mountain Resorts, ktorá člnky na Štrbskom plese prevádzkuje, verí, že tento rok ich bude ešte viac.

Štvorročná prevádzka člnkovania podľa nej potvrdila, že člnkovanie na Štrbskom plese nemá negatívny vplyv na faunu a flóru Štrbského plesa. Prevádzkovateľ člnkovania navyše raz týždenne upratuje celé okolie Štrbského plesa. „Príroda si urobí poriadky, aj keby to malo stáť ľudstvo,“ skonštatoval Poseidon.

Súčasne s otvorením člnkovacej sezóny na hladine Štrbského plesa dnes otvorili aj zrekonštruovaný areál Jazierok lásky, ktoré sa nachádzajú nad centrálnym parkoviskom na Štrbskom Plese. Ide o oddychovú zónu, ktorú tu založil už zakladateľ osady Štrbské Pleso Jozef Szentiványi na konci 19. storočia.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM