Martin Sýkora Správy

Na úrade tiekla krv: Mikulášska kvapka krvi s desiatkami darcov

Podujatie pripravilo mesto Poprad v spolupráci so Slovenským červeným krížom – územným spolkom Poprad a Národnou transfúznou službou (NTS) Poprad.

Ilustračný obrázok k článku Na úrade tiekla krv:  Mikulášska kvapka krvi s desiatkami darcov
Zdroj: Mesto Poprad

Desiatky darcov a záchrana života

Spolu 63 darcov prišlo darovať krv na premiérovú Mikulášsku kvapku krvi, ktorá sa uskutočnila v utorok 6.decembra vo vstupných priestoroch MsÚ v Poprade.

„Pochopil som, že ľudia chcú byť ľudskí a prejaviť svoju lásku tým, že darujú krv. Darovali dnes krv neznámym a chorým, ktorí to potrebujú, ktorým môžu zachrániť život. Je to pekný symbol darovať niečo krásne na Mikuláša, oni darovali krv. Prišiel pekný počet darcov, nechýbali ani prvodarcovia, takže som s akciou maximálne spokojný,“ informoval Pavel Repovský, vedúci lekár NTS Poprad.

Darcovia nielen z Popradu

Mikulášsku kvapku krvi podporilo darovaním krvi mnoho zamestnancov MsÚ, nechýbali ani darcovia krvi z okolitých obcí. Medzi prvými darcami nechýbalo ani vedenie mesta. „Mikulášska kvapka sa symbolicky koná v čase, kedy obdarúvame iných a je chvályhodné, ak je možné aj darovať krv,“ uviedol primátor Popradu Jozef Švagerko, ktorý daroval krv spolu s viceprimátormi Igorom Wzošom a Pavlom Gašperom.

Po júnovej Primátorskej kvapke krvi je Mikulášska ďalšou v poradí, ktorou chce i popradská samospráva podporiť darcovstvo tejto životodarnej tekutiny.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM