Monika Vengrínová Rôzne

NA VLASTNEJ KOŽI: Otecko prváčky z Popradu prezradil, čo zažíval pred štartom školy

Tohtoročné letné prázdniny sú definitívne minulosťou a žiaci opäť zarezávajú v školách. Tí najmenší si však na školácky život len postupne zvykajú, veď v stredu sedeli v laviciach po prvý raz v živote. Ako to prežívala prváčka Jennifer a jej ocino?

Ilustračný obrázok k článku NA VLASTNEJ KOŽI: Otecko prváčky z Popradu prezradil, čo zažíval pred štartom školy
Zdroj: Dnes24.sk

Prechod zo škôlky do školy je iste stresujúci a výnimočný zároveň. Režim škôlkara sa zrazu absolútne zmení a hry či poludňajší spánok vystriedajú šlabikáre a zošity. My sme boli zvedaví, s akými pocitmi odštartoval prvý školský rok svojej malej princeznej Marek z Popradu a ako ten prvý veľký deň malej Jennifer a chvíle pred samotným štartom školy vlastne prebiehali.

„Ja osobne ako otec som nestresoval. Vedel som, čo ma čaká a v mojom prípade to bol skôr pocit hrdosti a šťastia z toho, ako malá rastie a napreduje,“ prezradil svoje pocity pred štartom školy hrdý ocino.

Ako dodal, ako otec malú hlavne pripravoval na to, čo približne ju čaká. „Vysvetlil som jej, že to bude iné ako v škôlke, samozrejme, že som ju nestrašil kopou učenia, ale povedal som jej, že bude mať nové povinnosti,“ povedal Marek s tým, že Jennifer sa školy neobávala, lebo vedela, že tam bude mať aj kamarátov zo škôlky, preto sa podľa ocina celkom do školy tešila.

No a ako napokon veľký deň malej slečny prebiehal? „V škole to pre deti bolo také pohodové. Predstavenie učiteľov, triedy a celkovo školy. Stresujúcejšie to bolo určite pre nás rodičov, keďže sme museli počúvať viac ako deti – od toho, čo všetko nám bude treba, až po povinnosti,“ priznal sa mladý ocko a dodal, že nakoniec sa všetci spoločne vydali na nákup školských pomôcok, ktoré ich stáli približne tridsať eur.

„K tomu však treba prirátať obedy, družinu, ZRPŠ, čiže do tej stovky sa to vyšplhá. Ale boli sme na to pripravení. Dnes je taká doba, že treba pozerať dopredu, čo všetko nám treba pre dieťa,“ dodal na záver Marek.

foto: archív MA

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM