Peter Handzuš Krimi

Na východe sneží, cesty sú však zatiaľ bez problémov

Na východe Slovenska sneží čoraz intenzívnejšie, zatiaľ sú však všetky cesty prejazdné a bez komplikácií. Slabé snehové prehánky sú v Prešovskom kraji už od rána, cestári situáciu zatiaľ zvládajú.

Vedúci odboru prevádzky Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja Miroslav Milý informoval, že cesty I. triedy sú prevažne mokré, posypané chemickým posypom, na niektorých sa môže nachádzať kašovitá vrstva snehu. Cesty II. a III. triedy sú posypané inertným materiálom a je na nich utlačená vrstva snehu do troch centimetrov. Milý ďalej uviedol, že miesta, kde sneží, sa priebežne pluhujú a cesty sa upravujú, problémy však hlásené neboli.
Podobná situácia je aj v Košickom kraji, dispečer Správy a údržby ciest Košického samosprávneho kraja Róbert Vincler objasnil, že najviac momentálne sneží v okolí Košíc. „Všetky autá máme vonku aj v okresoch Rožňava, Michalovce a v okolí Moldavy. Postupne vyťahujeme autá tam, kde sneží najviac. Zatiaľ je všetko prechodné, uvidíme ako sa situácia vyvinie počas noci,“ konštatoval Vincler.
Vodiči by však mali spôsob a rýchlosť jazdy prispôsobiť aktuálnym podmienkam na cestách. Keďže naďalej sneží, situácia sa môže rýchlo zmeniť.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM