Tlačové správy

Náboj, ktorý síce nestrieľa, ale triafa presne

Výkladový slovník slovenského jazyka nám vysvetľuje, že náboj je buď strela s nábojnicou, alebo výskyt elektrického napätia. Náboj je však aj čoraz obľúbenejšia medzinárodná matematicko-fyzikálna súťaž určená pre žiakov posledných ročníkov základných škôl i pre tých z prvých tried 8-ročných gymnázií

Ilustračný obrázok k článku Náboj, ktorý síce nestrieľa, ale triafa presne
14
Galéria
Zdroj: PR

Azda práve preto nesie aj prívlastok JUNIOR. Štvorčlenné družstvá ôsmakov a deviatakov či terciánov a kvartánov v tom istom čase na desiatkach miest po celom Slovensku a Česku riešia úlohy, v ktorých nejde len o bezduchú aplikáciu naučených postupov, ale často o úspechu rozhoduje invencia, kreativita, schopnosť logicky myslieť „sedliackym“ rozumom. Rovnako dôležitá je tímová spolupráca. Výsledky sa potom zhromažďujú v centrále v Bratislave, ktorá podľa počtu úspešne vyriešených úloh vytvorí poradie.

Jedným z desiatok miest po celom Slovensku, v ktorých sa riešili úlohy Náboja Juniora, bol pred pár dňami aj Poprad, konkrétne Gymnázium na Kukučínovej ulici. Dvadsaťtri družstiev z okresov Poprad, Kežmarok, Spišská Nová Ves a Levoča dve hodiny hľadalo riešenia zadaní. „Domáce ihrisko“ dokonalo využilo kvarteto kvartánov zo „starého gympla“ a zvíťazilo. V rámci Slovenska v konkurencii 361 štvoríc svojich rovesníkov obsadilo skvelé tretie miesto. No a v rámci medzinárodnej súťaže slovenských a českých žiakov im zo 645 družstiev patrila fantastická siedma pozícia.

Aj tento úspešný výsledok potvrdzuje, že napriek prepadu Slovenska v medzinárodnom testovaní PISA, sú u nás školy, ktoré nielenže držia krok so špičkou, ale sú doslova ťahúňmi. Popradské Gymnázium na Kukučínovej ulici patrí práve medzi ne.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM