Peter Handzuš Rôzne

Najlepší barmani sú z Kežmarku

Víťazom juniorskej barmanskej súťaže je družstvo Hotelovej akadémie z Kežmarku.

Prvenstvo v medzinárodnej juniorskej barmanskej súťaži EUROCUP 2011, ktorá sa konala dnes v Prešove, si vybojovalo družstvo Hotelovej akadémie (HA) Otta Brücknera v Kežmarku. Druhú priečku obsadili študenti HA J. Andraščíka v Bardejove a tretie miesto získala HA v Poděbradoch.

Medzinárodné podujatie tradične organizuje HA v Prešove. Úlohou súťažiacich je v časovom limite namiešať jeden alkoholický a jeden nealkoholický nápoj, ktorého kvalitu posúdia odborníci.

„Sme veľmi radi, že táto súťaž nabrala také obrátky, že v tomto roku sme mohli zorganizovať už 19. ročník, na ktorom sa zúčastňuje 42 súťažných družstiev v klasickej súťaži,“ povedal dnes pre TASR riaditeľ usporiadajúcej školy Jozef Šenko.

Pripomenul, že do metropoly Šariša tento rok pricestovali zástupcovia 26 stredných škôl zo Slovenska a okrem nich aj študenti z Česka, Maďarska, Poľska, Slovinska, Ukrajiny. Nechýbala ani minuloročná víťazná škola z Mexika.

V kategórii jednotlivcov prvé tri miesta obsadili tento rok dievčatá. Odborná porota prvé miesto udelila Patrícii Haberovej z Kežmarku, za ňou sa umiestnila Martina Hurdichová z Horného Smokovca a tretiu priečku získala Ingrid Adamišinová z Bardejova.

Ozdobou podujatia každoročne býva súťaž flair style, ktorá sa stáva čoraz obľúbenejšou. Tento rok sa v nej prestavilo 12 nádejných barmanov. Podľa Šenka je to hlavne pre diváka atraktívny štýl, ktorý ponúka predovšetkým množstvo žonglérskych kúskov pri miešaní nápojov.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM