Tlačové správy

Najlepšie obnovený bytový dom 2015 je v Bratislave

Súťaž Najlepšie obnovený bytový dom 2015 už pozná svojich víťazov. Ocenenia odovzdali na medzinárodnom veľtrhu CONECO/RACIOENERGIA. V tomto ročníku sa o priazeň odbornej poroty, ale aj hlasujúcej verejnosti, uchádzalo 15 bytových domov z celého Slovenska.

Ilustračný obrázok k článku Najlepšie obnovený bytový dom 2015 je v Bratislave
Zdroj: Dnes24.sk

Prvá stavebná sporiteľňa je spolu so Združením pre podporu obnovy bytových domov a vydavateľstvom odborných časopisov V. O. Č. Slovakia už osem rokov organizátorom tejto súťaže. Do každého ročníka sa môžu prihlásiť spoločenstvá vlastníkov bytov a nebytových priestorov, stavebné bytové družstvá a správcovia bytových domov, ktorí sú klientmi PSS, a. s., a v danom roku dokončili realizáciu aspoň jednej zo súčastí celkovej obnovy bytového domu.

„Obnova je dôležitou súčasťou našej činnosti. Financovaniu revitalizácie bytových domov sa ako banka venujeme už 16 rokov a za ten čas išlo na tento účel takmer 400 mil. eur. Rok čo rok však chceme ísť ešte ďalej. Preto sme vyhlásili grantový projekt na revitalizáciu vnútroblokov. Uvedomujeme si totiž, že obnova bytovky je jedna vec, ale prostredie pre život vytvára aj okolo bytového domu. Preto sme sa pustili aj do tohto projektu“ hovorí predseda predstavenstva PSS, a. s., Ing. Imrich Béreš.

Prvá stavebná sporiteľňa aj tento rok odovzdala trom obnoveným bytovým domom finančné ceny vo výške 1 700, 700 a 350 eur.

Víťazný dom predpokladá celkovú úsporu energie až vo výške 74,8 %. Cieľom súťaže Najlepšie obnovený bytový dom je už ôsmy rok poukázať práve na potrebu a nevyhnutnosť obnovy bytoviek, ktorá prináša nemalé úspory obyvateľom bytov. Dôkazom sú aj víťazné domy.

Cenu odovzdalo aj Združenie na podporu obnovy bytových domov. Multifunkčné zariadenie si odniesol bytový dom na sídlisku Dukelských hrdinov v Prešove, ktorý predpokladá vyše 50-percentnú úsporu pôvodných nákladov. V. O. Č. Slovakia zasa odovzdalo cenu verejnosti na základe internetového hlasovania bytovému domu na ul. Dostojevský rad v Bratislave, ktorý zároveň získal tretiu hlavnú cenu.

Súťaž je inšpiráciou pre spoločenstvá vlastníkov bytov, bytové družstvá či iných správcov, ktorí o celkovej revitalizácii bytového domu ešte len uvažujú.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM