Aktualizované Simona Ivančáková Rôzne

Najnovšie rebríčky už sú na svete: Tieto popradské školy sa umiestnili najlepšie!

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy (INEKO) zverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. Ktoré školy sú spomedzi všetkých hodnotené ako najlepšie a ktoré popradské sa umiestnili v rebríčkoch najlepšie?

Ilustračný obrázok k článku Najnovšie rebríčky už sú na svete: Tieto popradské školy sa umiestnili najlepšie!
Zdroj: TASR

Portál Ineko.sk uverejnil najnovšie rebríčky základných a stredných škôl na Slovensku. „Na portál sme doplnili viaceré aktuálne údaje – napr. za mimoriadne výsledky žiakov (podľa údajov ministerstva školstva), nezamestnanosť absolventov stredných škôl, Štátnu školskú inšpekciu, prijímacie konanie na vysoké školy či využívanie informačných a komunikačných technológií (IKT) pri vyučovaní,“ uvádza Ineko.

Týmto doplnením údajov inštitút nadväzuje na „letnú“ aktualizáciu, kedy bola doplnená prvá časť údajov za rok 2015 (výsledky Testovania 9 a externej časti maturít). „Vďaka aktuálnemu doplneniu vyššie uvedených údajov sme skompletizovali množinu údajov potrebných pre uzavretie hodnotenia škôl za rok 2015 (využíva údaje za obdobie rokov 2012 až 2015). Každá škola tak získala nové hodnotenie,“ píše ďalej Ineko.

Naj školy na Slovensku podľa Ineka

A teraz už k samotným rebríčkom. V novom vydaní rebríčkov sa najlepšie v rámci svojich kategórií umiestnili ZŠ na Krosnianskej 4 v Košiciach, Obchodná akadémia v Trnave (Kukučínova 2) a košické Gymnázium na Poštovej 9.

My sme sa ďalej zamerali na popradských zástupcov a hľadali ich v TOP 30 v rámci celoslovenského rebríčka. Poprad tam svieti v dvoch kategóriách a to gymnáziá, keď sa 11. najlepším stala Spojená škola – Gymnázium Dominika Tatarku a stredné odborné školy. Na 10. mieste skončila Obchodná akadémia.

Najlepšie hodnotené popradské školy

V rebríčku gymnázií v rámci Prešovského kraja skončila na prvom mieste spomínaná popradská Spojená škola – Gymnázium Dominika Tatarku. 12. priečku obsadilo Gymnázium Kukučínova 1. Cirkevné gymnázium P.U. Olivu ukoristilo 28. miesto.

Prejdeme teraz na stredné odborné školy. V rámci kraja sa najviac darilo Obchodnej akadémii Murgašova 94. Táto škola obsadila peknú tretiu priečku. Súkromná stredná odborná škola skončila na siedmom mieste. V poradí deviata skončila Stredná zdravotnícka škola.

A čo základné školy? V TOP 30 v rámci Prešovského kraja sa najlepšie z Popradu umiestnila Základná škola Dostojevského ulica 25, ktorá obsadila 8. miesto. Základná škola Francisciho ulica 21 skončila na 14. mieste. Základná škola Štefana Mnoheľa dosiahla 21. miesto.

Zdroj: Ineko.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM