Monika Vengrínová Rôzne

Najsympatickejší popradský učiteľ Peter Pastorek: Prvé reakcie po získaní krásnej pocty!

Len pred dvoma dňami sme spoznali naj pedagógov nášho mesta. A kým v troch kategóriách vyberala víťaza odborná porota, najsympatickejšieho učiteľa si zvolili samotní Popradčania. Stal sa ním učiteľ tanca Peter Pastorek, ktorého sme sa opýtali, čo preňho toto ocenenie i samotná práca učiteľa znamená.

Ilustračný obrázok k článku Najsympatickejší popradský učiteľ Peter Pastorek: Prvé reakcie po získaní krásnej pocty!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Peter Pastorek je učiteľom spoločenského tanca v Základnej umeleckej škole pri Spojenej škole na Letnej ulici v Poprade už deväť rokov. Ako pre Poprad 24 povedal, práca učiteľa je preňho viac radosťou, zábavou, či poslaním. „U mňa je to kombinácia učiteľa, vychovávateľa, trénera, manažéra, tak trochu vizionára. A preto ma to nesmierne baví, o to viac, keď máte fantastických žiakov s vynikajúcimi výsledkami, špičkových kolegov, a obrovskú podporu vedenia školy v osobe pani riaditeľky Grohovej, ktorá je nesmierne kreatívna a vždy má naporúdzi tisíc nových myšlienok a nápadov,“ prezradil najsympatickejší popradský učiteľ.

Sám toto ocenenie chápe ako prejav sympatií (nielen) popradskej verejnosti s prácou s ich tanečníkmi, ktorí sa prezentujú vo vynikajúcom svetle nielen vrámci Popradu, ale aj Slovenska a sveta. „Je to teda nielen moje ocenenie, ale ocenenie celého tímu ľudí, ktorí sa starajú o to, aby spoločenský tanec v Poprade bol na špičkovej úrovni,“ objasnil Pastorek, pre ktorého správa o víťazstve tak celkom prekvapením nebola, keďže priebežné výsledky sledoval na internete. „Trošku sa tým stratil moment prekvapenia, ale inak to nešlo,“ dodal.

Uctiť si takýmto spôsobom učiteľov, je podľa jeho slov mimoriadne pekným gestom, nakoľko sa v Poprade, ako ďalej uviedol, nachádza množstvo výnimočných ľudí, ktorí predstavujú špičku vo svojom obore či profesii a takýto prejav úcty či honoru je preto, podľa neho, namieste. „Či najlepší učiteľ, divadelník alebo športovec – vždy je koho oceňovať,“ myslí si.

A je preňho samotného toto ocenenie akýmsi záväzkom do ďalšej práce? „Bez ohľadu na toto víťazstvo budem v mojej práci pokračovať s maximálnym nasadením, aj v tomto roku nás čakajú mnohé národné i medzinárodné výzvy, a my chceme dosiahnuť minimálne tak dobré, ak nie lepšie výsledky, ako v roku minulom,“ uzavrel Pastorek.

Čítajte tiež: Výsledky ankety Naj pedagóg 2015: TÝMTO popradským učiteľom sa ušlo pocty!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM