Martin Sýkora Iné športy

Najväčší stredoeurópsky volejbalový turnaj vznikol na Spiši - v Levoči

Najväčší stredoeurópsky turnaj vo volejbale pre amatérskych hráčov, ktorý hostil 70 tímov z krajín ako je Česko, Poľsko, Maďarsko a dokonca Rumunsko.

Ilustračný obrázok k článku Najväčší stredoeurópsky volejbalový turnaj vznikol na Spiši - v Levoči
Zdroj: Martin Inger

Podujatie začalo vznikať približne pred šiestimi rokmi. Zopár priateľov a amatérskych hráčov, ktorí spolu chodili na turnaje, sa rozhodli vytvoriť malú súťaž aj na východe Slovenska.

“Chceli sme sa zavdačiť ostatným organizátorom za skvelé akcie, na ktoré sme chodili po Slovensku a blízkom okolí. Povedali sme si, že o rok sa stretneme aj u nás v Levoči. Spočiatku sme tento nápad brali ako také doťahovanie alebo žart. Začali nám však kamoši volať a tak sme zorganizovali prvý ročník úplne na kolene,” povedal Ján Giblák, hlavný organizátor Medzinárodného volejbalového turnaja v Levoči.

Z prvého ročníka, kde prišlo 10 tímov, sa postupne začali rozširovať na akciu so 700 športovcami, ktorí ako profesionáli nemohli hrať ostatné 2 roky. Kvalita a obľúbenosť turnaja neustále rastie až na toľko, že organizátori ukončili registráciu na tento ročník po hodine od jej otvorenia. Majú totiž problém so samostatnou kapacitou športových hál v meste a tak tento ročník museli rozdeliť na 2 hracie dni.

„Snahou partie mladých ľudí je teraz zapájať do života turnaja aj obyvateľov Levoče. Množstvo sprievodných akcií tvorí malý festival v samotnom srdci mesta, kde môžu športovci, turisti ale aj domáci tráviť čas a objavovať historickú tradíciu, ktorú nám toto kráľovské mesto ponúka. Rozvoj akcie vplýva pozitívne aj na rozvoj turizmi a šírení dobrého mena u nás aj v zahraničí,“ uviedol Martin Inger.

Táto akcia je skvelou ukážkou toho, že ak sa nájde dobrý nápad, chuť a dobrí ľudia, môže vzniknúť zaujímavé podujatie aj v nie príliš komerčných prostrediach malých mestečiek. Vďaka lokálnym partnerom je Medzinárodný volejbalový turnaj v Levoči skvelou ukážkou toho, ako sa to dá zrealizovať.

Najväčší volejbalový turnaj v Levoči 05/2017
11
Galéria
Zdroj: Martin Inger
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM