Rôzne

Najväčšie podujatie leta v Tatrách: Hrebienok zaplavia medvede, tieto vylepšenia vás potešia!

Medvede od výmyslu sveta, bohatý program a zábava pre všetky deťúrence. To všetko je pripravené už po ôsmy raz na Hrebienku, kde už tento týždeň odštartuje najväčšie letné podujatie vo Vysokých Tatrách.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie podujatie leta v Tatrách: Hrebienok zaplavia medvede, tieto vylepšenia vás potešia!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Medvedie dni za sedem ročníkov prilákali do našich hôr viac ako 130 000 návštev­níkov. Aktuálny ročník prinesie rokmi overené a odskúšané atrakcie, ale aj niekoľko noviniek,“ informovala výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Na programe sa bude podieľať 13 rôznych divadiel a subjektov a viac ako 20 medveďov. Lanovka na Hrebienok bude premávať nepretržite podľa potrieb a organizátori mysleli aj na lepšiu organizáciu dopravy v Starom Smokovci. „Štvordňový program bude veľmi bohatý. Treba spomenúť aspoň nestarnúceho a stále vtipného Majstra N, množstvo divadelných vystúpení v podaní rôznych divadiel, medvedí tanec deti naučí tanečná škola CreDance. Už tradične nebude chýbať Andrej Bičan, prídu aj rozprávkoví vychovávatelia detí, známi ako Maškrtníček, zahrá skupina Funny Fellows, a samozrejme, nebude chýbať Miro Jaroš so svojimi hitmi či Detský sláčikový orchester,“ vymenovala Maťašovská. 

Deti sa môžu podľa nej tešiť aj na Mášu a medveďa, ktorí sa im predstavia každý deň. Okrem vystúpenia na pódiu sa s nimi budú môcť stretnúť aj osobne a urobiť si fotografiu. Aj tento rok sa podľa Maťašovskej deťom oplatí priniesť si medvedíka, pretože ich čaká darček. A aké novinky či vylepšenia čakajú ľudí? Organizátori v porovnaní s minulým ročníkom zväčšili areál, pribudnú nové zóny a tribúny, odkiaľ si môžu deti s rodičmi pozrieť program na pódiu. Netradičný festival medveďov čaká už ôsmy ročník, na vlaňajší zavítalo 32 000 návštev­níkov. 

„Medvedie dni je podujatie, na ktoré sa každoročne veľmi tešíme. Detský návštevník je úprimný a na nič sa nehrá. Úsmevom a nefalšovanou radosťou nám už roky potvrdzuje, že takéto podujatia do Tatier patria. Práve preto, aby úsmevov mohlo byť ešte viac, venovali sme viac financií do programu, aby bol ešte zaujímavejší a tí najmenší si tam našli všetko, čo je momentálne podľa nich in. Od štvrtka 30.júla až do nedele 2. augusta bude vždy plnohodnotný program plný dobrej zábavy. Zároveň bude k dispozícii opäť baby zóna, kde si budú môcť mamičky nakŕmiť a prebaliť aj najmenšie detičky,“ zdôraznila Maťašovská.

Tisíce ľudí v priebehu niekoľkých dní znamená aj nápor na dopravu v Starom Smokovci, a preto sa tento rok organizátori lepšie pripravili a prichádzajú s vylepšeniami v oblasti dopravy. Doprava a parkovanie boli totiž počas minulých rokov ich Achillovou pätou. „V tomto ročníku sme v úzkej komunikácii s mestskou políciou aj dopravnými policajtmi. Nainštalujeme dočasné dopravné značenie a je pripravená zmena organizácie dopravy v Starom Smokovci. Zároveň sme pripravili ďalšie dočasné parkovacie plochy aj s obsluhou. Chceme rodinám zážitok z Tatier čo najviac vylepšiť a aj preto sme tento rok pripravení. Podrobná mapka organizácie dopravy a parkovacích plôch bude dostupná oddnes na webovej stránke Regiónu Tatier,“ doplnil primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš. Cieľom Tatrancov je, aby Medvedie dni pútali pozornosť nielen doma, ale aj v zahraničí. 

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM