Martin Sýkora Správy

EĽRO vrcholí s prípravami: Tisíce návštevníkov sa pripravujú na inváziu

Festival Európske ľudové remeslo privíta množstvo remeselníkov. Organizátori majú plné ruky práce.

Ilustračný obrázok k článku EĽRO vrcholí s prípravami: Tisíce návštevníkov sa pripravujú na inváziu
Zdroj: TASR

Mesto Kežmarok finišuje s prípravami na najväčšie kultúrne podujatie, ktoré každoročne navštívi okolo 50.000 návštev­níkov. Na festivale Európskeho ľudového remesla (EĽRO) sa tento rok predstaví takmer sto remeselníkov.

„V minulom roku sa osvedčil náramkový systém predaja vstupov, ktorý umožňuje opakovaný vstup či výstup. Cenník vstupného platný pre tento rok prináša so sebou zmeny. V predpredaji je výhodné kúpiť si 3-dňový lístok s neobmedzeným vstupom,“ vysvetlila komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová. „Výbor pre organizovanie EĽRO odsúhlasil poskytnutie jednej vstupenky do každej kežmarskej domácnosti zadarmo,“ dodala.

Počas festivalu vystúpia folklórne súbory zo Slovenska a okolitých krajín. „Na nádvorí Kežmarského hradu predvedú boje šermiari, prídu sokoliari, veštica či bylinkárka. Vo večerných programoch odznejú piesne speváčky Kristíny, zahrá skupina Kandráčovcov, zaspomíname si na pesničky Pavla Hammela a divákov potešia najväčšie hity Tublatanky,“ informovala Šlosárová. Novinkou tohto ročníka je historický tábor s dobovým zariadením a hrami pre deti. Nielen pre občanov, ale aj turistov mesta bude mimo areálu premávať turistický vláčik a konský taxík. Festival sa uskutoční v dňoch 8. – 10. júla.

Tradícia festivalu EĽRO sa začala v roku 1991, kedy podujatie zaujalo niekoľko tisíc návštevníkov. Prvý ročník EĽRO organizačne pripravila tvorivá skupina EĽRO z Bratislavy. Za provizórnymi hradbami ukázalo svoje zručnosti 100 remeselných stánkov a asi 200 remeselníkov.

EĽRO
19
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM