Martin Sýkora Futbal

Najvyššia futbalová súťaž v Poprade: Prešov odohrá jar pod Tatrami

1. FC Tatran Prešov vynovuje vlastný štadión, aj preto našiel dočasný azyl pod tatranskými končiarmi. Na jar sa domov "koňarov" stane Národné tréningové centrum v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Najvyššia futbalová súťaž v Poprade: Prešov odohrá jar pod Tatrami
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Nový štadión a azyl v Poprade

Dôvodom je rekonštrukcia prešovského štadióna, pričom pod Tatrami by mal prešovský klub hrávať do konca budúcej sezóny. Smerom do budúcnosti chce klub budovať aj káder A-mužstva. Prešovčania sa so svojím štadiónom rozlúčili v závere jesennej časti. Už vtedy bolo jasné, že ich domovským stánkom sa stane moderný štadión Národného tréningového centra v Poprade. Prešovský štadión totiž čaká modernizácia.

„Ja a aj samotní hráči sa už tešíme na nové prostredie. U nás v Prešove vznikne prakticky nový štadión, no chceme aj v Poprade zanechať pozitívne renomé a vysokú futbalovú hodnotu,“ uviedol generálny manažér klubu Marek Trávniček. Hráči Tatrana budú počas týždňa trénovať v Prešove, no deň pred domácim zápasom absolvujú tréningovú jednotku na popradskom trávniku.

Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad ideálnym riešením

Podľa trénera Miroslava Janteka by sa Prešovčania chceli prezentovať atraktívnym štýlom, v ktorom bude ofenzíva dominovať viac než v nedávnej minulosti.

„Netvrdím, že výsledok nie je dôležitý, ale chceme, aby sa náš futbal prezentoval moderným štýlom. Chceme hrať ofenzívne, no nie je to jednoduchá cesta. Prešov je považovaný za klub s výbornou defenzívou. Chceme, aby mal každý hráč nielen cieľ hrať o víťazstvo, ale aby mal aj radosť z hry. Kedy nie, keď nie v tomto ročníku?,“ položil si rečnícku otázku Jantek, ktorý vníma prechod na popradský štadión ako ideálne riešenie v súčasnej situácii.

Zdroj: TASR

Koňare sa do Popradu tešia

Kapitánom prešovského tímu v úvode jarnej časti bude brankár Jozef Talian. „Je skvelé, že vedenie zareagovalo na situáciu s naším štadiónom tak, že môžeme hrávať v Poprade. Sú tam výborné podmienky a už sa tešíme na jarnú časť,“ uviedol brankár a pri zranení Patrika Jacka aj dočasný kapitán prešovského A-mužstva.

Prešovčania štartujú jarnú časť sezóny 2016/2017 v nedeľu 19. februára o 15.20 domácim zápasom v Poprade proti Slovanu Bratislava.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM