Peter Handzuš Rôzne

Námestie Majstra Pavla uzavreté: Dôvodom je podujatie Tajomná Levoča

Pre podujatie Tajomná Levoča spojené s rôznymi kultúrno-spoločenskými a zábavnými akciami budú v meste platiť viaceré dopravné obmedzenia.

Ilustračný obrázok k článku Námestie Majstra Pavla uzavreté: Dôvodom je podujatie Tajomná Levoča
Zdroj: TASR

Oddnes (20. júla 2017) do nedele 23. júla do 6.00 h bude Námestie Majstra Pavla pre motorové vozidlá úplne uzavreté. Informovala o tom Gabriela Hudáková z Informačnej kancelárie mesta Levoča.

Autobusy s návštevníkmi mesta budú smerované z cesty I/18 na Kežmarskú cestu III/3225, kde bude na parkovanie vymedzený jeden jazdný pruh a to oddnes do nedele 23. júla do 6.00 h. „V piatok 21. júla od 14.00 do 24.00 h a v sobotu 22. júla od 12.00 do 24.00 h bude vstup na Námestie Majstra Pavla možný iba po zaplatení vstupného na uvedené podujatie,“ podotkla Hudáková. Uzávera a presmerovanie dopravy bude riadne vyznačené prenosným dopravným značením.

Zmena sa dotkne aj pravidelných prehliadok v Bazilike sv. Jakuba. „Z technických príčin bude dnes posledný vstup o 15.30 h. V piatok a v sobotu bude pre pravidelné vstupy zatvorená. Uvedené obmedzenia sú pre prípravy na televízne vysielanie programu Večer s Majstrom, ktoré sa uskutoční v sobotu v Bazilike sv. Jakuba pri príležitosti 500. výročia dokončenia jej hlavného oltára. Ten je zároveň najvyšším neskorogotickým dreveným krídlovým oltárom na svete a pochádza z dielne Majstra Pavla z Levoče,“ uzavrela Hudáková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM