Pavol Krupka Kultúra

Popradským námestím znela hudba Pink Floyd, koncertoval tu prešovský revival

Inšpirácia hudbou skupiny Pink Floyd je nevyčerpateľná a v revivalovej podobe sa vyskytuje pomerne často. Nájdeme ju aj v našom krajskom meste, odkiaľ sa o ňu na popradské námestie prišli podeliť šiesti hudobníci a dve vokalistky. Ich návrat o niekoľko desiatok rokov späť bol prijatý s potleskom.

Ilustračný obrázok k článku Popradským námestím znela hudba Pink Floyd, koncertoval tu prešovský revival
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Revivalová formácia 1st Slovak Pink Floyd Revival v Poprade už niekoľkokrát koncertovala. Hudba Pink Floyd i jej interpretácia v podaní Prešovčanov tu má svojich priaznivcov, preto skupina využila ponuku organizátorov z odboru kultúry a v rámci festivalu Leto v Poprade zahrala priamo na námestí. Inšpiráciou tohtoročných koncertov prešovských „pinkflojďákov“ je 40. výročie slávneho albumu skupiny s názvom The Dark Side of the Moon. Skladby, ktoré si mohlo popradské publikum vypočuť, teda pochádzali z neho.

Skupina sa zrodila pred piatimi rokmi práve pri výročí vydania spomínaného koncepčného albumu a odvtedy sa hudbe Pink Floyd s výraznou podporou okolia cieľavedome venuje. Úsilie hudobníkov sa pretavilo do desiatok úspešných koncertov v rámci východného Slovenska i mimo neho.V našom videu sme zachytili úryvky z úvodu koncertu, konkrétne zo skladieb Shine On You Crazy Diamond a Time.

Leto v Poprade - 1st Slovak Pink Floyd Revival
1
Galéria
Leto v Poprade - 1st Slovak Pink Floyd Revival
14
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM