Marcel Mojžiš Rôzne

Nápad sa veľmi osvedčil a vedenie mesta reaguje: TOTO po novom bude na popradskej stanici po celý rok!

Nápad, ktorý veľa ľuďom na popradskej stanici po príchode do mesta určite pomôže. A ktorý sa osvedčil natoľko, že vedenie mesta sa rozhodlo reagovať. Čo po novom na železničnej stanici v Poprade nájdete už po celý rok?

Ilustračný obrázok k článku Nápad sa veľmi osvedčil a vedenie mesta reaguje: TOTO po novom bude na popradskej stanici po celý rok!
Foto: Simona Ivančáková / Zdroj: Dnes24.sk

V priebehu minuloročnej letnej sezóny bolo na železničnej stanici v Poprade spustené informačné centrum. Vedenie mesta sa rozhodlo, že infopoint nebude pre turistov k dispozícii už len v letných mesiacoch, ale aj v priebehu celého roka. Svoju prevádzku spustí 1. marca.

Počas letných mesiacov v ňom pracovali študenti formou brigády. „Infopoint sa nám veľmi osvedčil v priebehu letnej sezóny. Veľa turistov prichádzalo vlakmi zadarmo a navštevovali naše mesto. Zistili sme aj slabšie stránky, ktoré na stanici a v meste máme. Ide konkrétne o nedostatočné značenie. Ľudia nevedia, ktorým smerom je autobusová stanica, centrum či letisko,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Zároveň doplnil, že zriadením informačného bodu si vydýchli aj pracovníci železníc, ktorí predávajú cestovné lístky za okienkami. „V minulosti boli oni tými prvými, ktorých sa turisti pýtali na informácie. Študenti boli počas leta maximálne vyťažení,“ povedal primátor mesta.

Podľa Švagerka infopoint nebude poskytovať informácie len o Poprade, ale aj o širšom okolí.*** „Chceme ľudí informovať aj o Tatrách, Spiši, Rožňave, Demänovskej jaskyni, ale aj o meste Zakopane. Je to všetko o informáciách a ľudia takúto službu len vítajú,“*** uviedol primátor.

Miesto infopointu sa však oproti minuloročnej sezóne bude podľa všetkého meniť. „Uvažujeme aj o informačných tabuliach či infokioskoch,“ prezradil primátor mesta. Podľa jeho slov je medzi mestom Poprad a vedením Železníc SR dohoda, že mesto bude platiť za prenájom priestoru symbolické jedno euro.*** „Železnice tento nápad vítajú. My im uľahčíme prácu, čo sa týka informovanosti,“*** dodal Švagerko.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM