Martin Sýkora Rôzne

Národné tréningové centrum v Poprade sa rozrastá. Nové ihrisko sa už buduje

Výstavba ihriska začala 10.mája. Na stavbárov čaká náročný technologický postup.

Ilustračný obrázok k článku Národné tréningové centrum v Poprade sa rozrastá. Nové ihrisko sa už buduje
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Modernizácia a dobudovanie futbalového areálu, ktorý slúži aj na medzinárodné podujatia, je v plnom prúde. Už druhý týždeň ťažké mechanizmy pripravujú pôdu pre futbalistov.

„Odstraňujeme jestvujúci povrch, ktorý tvorí najmä stará škvara a bujné zatrávnenie. Po vykopaní potrebnej hĺbky sa začnú ukladať jednotlivé základové vrstvy ako aj príprava na vyhrievanie. Potom sa do zemného substrátu zaseje trávnik – ktorého odrodu ešte prispôsobujeme klimatickým podmienkam a plánovanej záťaži. Bude potrebovať nejaký čas kým zhustne a získa kvalitu,“ informoval riaditeľ Národného tréningového centra v Poprade (NTC) Peter Melek.

Proces budovania tréningového ihriska je priamo závislý na počasí, vybavovaní povolení a koordinácií prác. „Chceli by sme oficiálne ihrisko otvoriť koncom leta s tým, že prvé aktivity by mohli byť na novom trávniku už túto jeseň,“ dodal Peter Melek.

Ihrisko bude mať štandardné rozmery, ktoré predpisuje UEFA. Bude oplotené a pracujeme na chodníkoch a okolitej infraštruktúre.Bude plnohodnotne pripravené na zápasy. Výstavba neohrozí organizáciu podujatí, ktoré sú NTC plánované na letné obdobie.

„Už čoskoro privítame reprezentáciu do 21 rokov, ktorá si tu zahrá proti Ukrajine už 1. júna 2016 o 18:00. Okrem toho sme radi, že NTC Poprad sa stáva výrazným podporovateľom mládežníckych a školských súťaží. Tento smer je pre nás z hľadiska dlhodobého rozvoja futbalu a športu veľmi dôležitý. Odohrajú sa u nás najprestížnejšie finálové turnaje škôl a žiacke majstrovstvá SR dievčat,“ konštatoval riaditeľ NTC v Poprade. Na začiatok leta sú pripravené zápasy prvoligových aj zahraničných tímov.

ntc vo výstavbe
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM