Martin Sýkora Šport Šport

Národné tréningové centrum v Poprade sa rozrastie. Pribudne nová tréningová plocha

Futbalisti pod Tatrami majú radosť. Pri štadióne sa bude stavať. Novinkou nebude len ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Národné tréningové centrum v Poprade sa rozrastie. Pribudne nová tréningová plocha
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Národné tréningové centrum (NTC) v Poprade pracuje na svojom rozšírení. Od začiatku roka tu našli prechodný domov mládežnícke futbalové reprezentácie do 15 i do 17 rokov. Svoje kvalifikačné zápasy so Švédskom a Poľskom tu odohrali slovenské futbalistky a chystajú sa sem aj družstvá najvyššej slovenskej futbalovej súťaže.

„Štadión dobre slúži ako aktivitám Slovenského futbalového zväzu, domácemu futbalovému klubu, tak aj zahraničným tímom. Teší ma, že sa Poprad vďaka projektu NTC dostáva na futbalovú mapu Európy,“ vyslovil spokojnosť riaditeľ centra Peter Melek, ktorý tu na letné mesiace plánuje sústredenia zahraničných i domácich družstiev z najvyšších súťaží. Aby projekt naplnil svoju funkciu plnohodnotne, už o niekoľko dní sa má začať s výstavbou ďalšej tréningovej plochy.

„Tréningové ihrisko bude mať klasické rozmery, umelé osvetlenie a siate ihrisko,“ informoval Peter Melek. Nová tráva bude stáť na mieste bývalého sobotského ihriska, ktoré je už niekoľko rokov zanedbané. „Areál má dobrú perspektívu. Jeho dokončením sa stane ešte atraktívnejším pre domácu verejnosť i zahraničných návštevníkov,“ dodal riaditeľ NTC.

Výstavba už klope na dvere a mala by byť zavŕšená do jesene tohto roka. Už o niekoľko dní sa fanúšikovia futbalu dočkajú ďalších zaujímavých podujatí. 18. mája sa pod tatranskými končiarmi predstavia výbery do 19 rokov z Popradu i Podbrezovej a momentálne úspešná reprezentácia do 21 rokov, ktorá na popradskom trávniku vyzve rovesníkov z Ukrajiny v rámci turnaja Challenge Trophy.

NTC národné tréningové centrum
5
Galéria
Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM