Martin Sýkora Správy

Naši mladí pili, pijú a asi aj piť budú: Na Katarínu mladí Podtatranci fúkali

V sobotu (25.11.) v neskorých večerných hodinách sa v Poprade uskutočnila akcia zameraná na kontrolu dodržiavania zákazu požívania alkoholických nápojov.

Ilustračný obrázok k článku Naši mladí pili, pijú a asi aj piť budú: Na Katarínu mladí Podtatranci fúkali
Zdroj: TASR

Na Katarínu si popradskí mestskí policajti posvietili na dodržiavanie zákazu používania alkoholických nápojov mladistvými. „Policajti počas akcie kontrolovali, či nedochádza k porušovaniu zákazu podávania, predávania, alebo umožnenia požívania alkoholických nápojov osobám mladším ako 18 rokov," uviedol náčelník popradskej mestskej polície Štefan Šipula.

Policajti neostali bez úlovkov, ktoré potvrdzujú, že pod Tatrami je alkohol veľmi obľúbený a vyhľadávaný. "Kontrola bola vykonaná v 6 prevádzkach v meste Poprad, kde bolo vykonaných celkom 9 orientačných dychových skúšok na zistenie požívania alkoholických nápojov, z ktorých 1 dychová skúška bola u mladistvého 17-ročného dievčaťa pozitívna, kde bola zistená hladina požitia alkoholických nápojov 0,53 mg/l, čo je 1,10 promile. Zároveň bola riešená aj jej kamarátka, ktorá jej umožnila požiť alkoholické nápoje, čím sa dopustila priestupku, za čo jej bola uložená na mieste bloková pokuta,“ informoval náčelník MsP Poprad Štefan Šipula.

Súbežne bola vykonaná aj kontrola mládeže na verejných priestranstvách v blízkosti reštauračných a pohostinských zariadení s predpokladom konzumácie alkoholických nápojov týmito osobami. Z dlhodobého hľadiska Mestská polícia Poprad eviduje v problematike konzumácie alkoholických nápojov osobami mladšími ako 18 rokov v prevádzkach reštauračného a pohostinského charakteru výrazné zlepšenie avšak aj vzhľadom k zisteným okolnostiam bude mestská polícia aj naďalej pokračovať v podobných preventívno – bezpečnostných akciách.

Zdroj: Poprad24/Mesto Poprad
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM