Monika Vengrínová Rôzne

Nasťa Kuzminová miluje Tatry: Chodí sem trénovať i relaxovať

Päť, šesťkrát do roka prichádza Nasťa Kuzminová, zlatá medailistka z uplynulých olympijských hier v Soči, do Vysokých Tatier. Chodí sem trénovať, relaxovať i zdolávať tatranské štíty. Jediné, čo jej tu chýba, je strelnica.

Ilustračný obrázok k článku Nasťa Kuzminová miluje Tatry: Chodí sem trénovať i relaxovať
Zdroj: TASR

„Tatry milujem, pretože je tu strašne veľa možností na tréning, aj turistiku s rodinou. Pre vrcholových športovcov sú tu krásne výbehy aj zložitejšie trate, kde sa športovec potrápi a vybuduje si trpezlivosť a vytrvalosť,“ uviedla Kuzminová.

Zdolala už niekoľko tatranských vrcholov

Rada chodí do Tatier aj sama, často sem však berú s manželom aj syna Jeliseja, pokiaľ je to možné. Poznajú veľa turistických chodníkov a radi chodia aj do okolia. „Chýba mi tu ešte strelnica, predsa len, som biatlonistka. Keby tu bola, určite by som sem chodila častejšie. Menej by sme chodili do zahraničia a viac by ste ma mohli stretávať na tréningoch tu,“ konštatovala.

Do roka sem zavíta päť až šesťkrát a snaží sa trénovať na náročnejších tratiach. Zdolala už aj niekoľko tatranských vrcholov. „Do Vysokých Tatier, konkrétne na Štrbské Pleso, chodím nielen trénovať, ale aj relaxovať. Tu si dovolím aj trošku dlhšie si pospať. Vstávame tak o ôsmej, ráno sa prebehnem okolo jazera, sú tu krásne chodníčky, potom si dám raňajky a pokračujeme v príprave,“ dodala Kuzminová.

Na Štrbskom plese si i zaveslovala

Okrem behu na rôznych turistických trasách si vyskúšala v uplynulých dňoch aj člnkovanie na jazere Štrbské pleso. "Veslovanie používame aj počas tréningu v posilňovni. Veslujem približne hodinu v kuse, tu je to však určite krajšie, keď sú okolo kopce,“ zhodnotila. V Tatrách si vychutnáva aj miestne gastronomické špeciality, na raňajky má najradšej čerstvé ovocie, zeleninu a čaj a najobľúbenejším hlavným jedlom slovenskej biatlonistky je ryba so zemiakmi a zeleninou.

Nasťa Kuzminová miluje Tatry: Chodí sem trénovať i relaxovať
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM