Monika Vengrínová Rôzne

Nechajte sa inšpirovať popradskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste

Či je teplo, či je zima, na prechádzku s deťmi chodia všetci rodičia. Ak hľadáte miesta, kde si s vašimi ratolesťami oddýchnete, nemusíte chodiť ďaleko. Vybrali sme pre vás 5 miest, kde trávia popradské rodinky voľné chvíle. Nechajte sa inšpirovať aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať popradskými mamičkami: 5 miest, kam sa vybrať s deťmi v našom meste
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Detské ihriská na sídliskách

Detských ihrísk, kde sa deti môžu zahrať, stretnúť sa s kamarátmi a vyblázniť sa, je v našom meste pomerne dosť. Viac ako dve desiatky novších, či starších ihrísk nielen na sídliskách, ponúkajú dostatok možností a priestoru deťom i mamičkám. Nechýbajú preliezačky, hojdačky a na tých novších i rôzne ďalšie prvky. „S mojim trojročným synom chodíme na detské ihriská často. Sme na vzduchu, syn sa vyšantí a ja mám trošku času pokecať si s inými mamičkami,“ povedala Janka (24). Okrem externých ihrísk, sa detičky môžu vyblázniť aj na krytých, ako napríklad vo Vivilande, či na ihrisku sloník Ryja na sídlisku Juh.

Materské centrum

Materské centrá sa vo všeobecnosti tešia veľkej obľube. Pre mamičky a oteckov je to jedinečná príležitosť na stretávanie sa s inými rodičmi, vymieňanie si skúseností a zapájanie sa do aktivít so svojimi ratolesťami. To popradské ponúka už predpôrodnú prípravu pre budúcich rodičov, stretávanie bábätiek, predškôlkarsku či predškolskú prípravu, ale napríklad i cvičenie mamičiek ,či detskú herňu. „Naše prvé dieťatko ešte len čakáme, ale už teraz vieme, že materské centrum určite budeme navštevovať. Ako prvorodička nemám s deťmi prakticky žiadne skúsenosti a môj manžel je na tom rovnako. Je skvelé, že tu sa môžeme dozvedieť kopu nových vecí, či v prípade potreby napríklad využiť i psychologické poradenstvo,“ premýšľa 29-ročná tehuľka Nina.

Pred Arénou

V lete skvelé osvieženie vo fontáne striekajúcej priamo zo zeme, v zime športové popoludnia na korčuliach. Predovšetkým pre tieto dve možnosti je priestor pred Arénou Poprad vyhľadávaným miestom nielen rodičov malých detí. Najmä tie si to tu však najlepšie vedia užiť. „Moje deti zbožňujú šantenie vo fontáne, mne osobne sa zase páči tá romantická atmosféra, keď fontána večer začne svietiť. No a korčuľovanie? To je u nás klasika. Decká sa naň tešia celý rok. Často využívame plochu pre deti na námestí, ale keď že bývame na Juhu, tak k Aréne to máme bližšie. Na ľade sme prakticky každý zimný víkend,“ skonštatovala Linda (39).

Námestie

Prechádzka popradským námestím je príjemná v každom ročnom období. Najčarovnejšia je však celkom iste v zime, keď centrum mesta priam žiari nádhernou vianočnou výzdobou. Naopak od jari do jesene ponúka možnosti posedieť si pri fontáne, dať si zmrzlinu v niektorej z viacerých zmrzlinární, len tak sa poprechádzať námestím, či obchodmi alebo sa previezť mestom v tohtoročnej novinke – turistickom vláčiku. „Nie sme veľkí milovníci trávenia nedeľného popoludnia v nákupných centrách. Dávame skôr prednosť čerstvému vzduchu a prechádzkam. Často chodíme napríklad do Tatier, ale veľmi radi si to namierime i do centra mesta. Jednoducho má niečo do seba. A nikdy nevynechávame ani rôzne detské, či rodinné akcie, ktoré sa na námestí konávajú,“ prezradila mamička Denisa (34).

Kvetnica

Že v Poprade chýba mestský park, je stará známa pravda. Pre tých rodičov, ktorí majú auto alebo obľubujú dlhšie prechádzky, je však mestská časť Kvetnica priam ideálnym miestom na oddych a čas strávený so svojimi drobcami. Okrem kŕmenia kačiek, prechádzky po parku, či príjemného posedenia na tamojších lavičkách, si v lete môžete i opekať , a to priamo za bývalým liečebným ústavom pri studničke. „Do Kvetnice chodíme s deťmi radi a často. Väčšinou cez víkend, keď máme čas a kľud, prejdeme cyklochodníkom z Juhu do lesa a lesom priamo do parčíka. Detská si so sebou občas berú aj bicykel, či korčule, ktoré na konci cyklochodníka prezujeme za botasky. Je to paráda,“ prezradila tip na jesenný menší výlet mamička Lenka (35).

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM