Martin Sýkora Správy

Nemecká skautka skončila v nemocnici: Hľadali ju policajti aj záchranári

Výlet skautského tábora vo Vysokých Tatrách sa zmenil na hľadanie v lese. O pomoc opakovane pre kamarátku žiadalo viacero členiek skautského tábora.

Ilustračný obrázok k článku Nemecká skautka skončila v nemocnici: Hľadali ju policajti aj záchranári
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Dievča potrebovalo pomoc, záchranári jej pozíciu

Pobyt v slovenských veľhorách si dobre zapamätajú účastníčky skautského tábora. Do nočného hľadania mladej skautky sa zapojili aj policajti

„V nedeľu krátko po polnoci prijala Horská záchranná služba (HZS) žiadosť o pomoc pre 15–ročné dievča nemeckej národnosti, ktoré bolo v skautskom tábore vo Vysokých Tatrách. Trápili ju silné bolesti brucha spojené s kŕčmi, zvracala a mala hnačku,“ informovali horskí záchranári prostredníctvom operačného dispečingu.

** PREČÍTAJTE SI AJ:** Nešťastie chodilo po Čechoch: Trpeli české ruky, nohy a hlavy

Nočný transport do nemocnice

Skautky sa nachádzali v lese, približne v polovici trasy medzi Podbanským a Tromi studničkami. Do akcie bola zapojená aj hliadka PZ SR, ktorá približne vo vzdialenosti jedného kilometra od tábora našla na hlavnej ceste ďalšie účastníčky skautského tábora, ktoré opakovane žiadali o pomoc pre kamarátku.

„Privolaní záchranári HZS s pomocou príslušníkov Polície miesto lokalizovali a dievčaťu poskytli neodkladnú zdravotnú starostlivosť,“ konštatovali záchranári, ktorí nemecké dievča následne pomocou nosidiel transportovali z tábora k hlavnej ceste, kde bola odovzdaná privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) na prevoz do nemocnice. Záchranná akcia bola úspešne ukončená o tretej hodine ráno.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM