Peter Handzuš Správy

Nemocnica Poprad má novú kuchyňu. Pocítia to pacienti aj zamestnanci

Nemocnica Poprad má k dispozícii komplexne zrekonštruovanú stravovaciu prevádzku. Pre rekonštrukciu sa vedenie nemocnice rozhodlo pre jej havarijný stav. Kvalita prípravy a distribúcie stravy sa zvýši.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica Poprad má novú kuchyňu. Pocítia to pacienti aj zamestnanci
Zdroj: Dnes24.sk

Komplexná rekonštrukcia pomohla odstrániť hygienické riziká, zvýšiť kvalitu jedla, štandard výdaja jedál, zvýšiť bezpečnosť a komfort práce v kuchyni, znížiť spotrebu potravín, energií a ďalších nákladov nemocnice.

Hygienický tabletový systém

„Kuchyňa prešla komplexnou prestavbou vrátane skladov, jedálne pre zamestnancov, vybudoval sa distribučný systém jedál pre pacientov – tzv. tabletový systém, čo je systém pre dopravu jedla k pacientom v uzavretých tabletoch, ktoré spĺňajú hygienické parametre a parametre bezpečného diétneho stravovania. Súčasťou tabletového systému je kompletizačný pás, vozíky na hotové jedlo, vozíky na tablety, umývačka tabletov,“ uviedol Peter Bittó, generálny manažér DORA Gastro.

„Nový štandard poskytovania služieb v oblasti stravovania je významným krokom smerujúcim k zvýšeniu kvality a bezpečnosti zamestnaneckého a pacientskeho stravovania a zabezpečenia transparentnosti a lepšieho riadenia nákladov zo strany nemocnice,“ informoval generálny riaditeľ Nemocnice Poprad, Jozef Tekáč.

Štandard bežný pre Západ

„Povedané obrazne, z 19. storočia sme preskočili do storočia 21. Z havarijného stavu skladov, kuchyne, zastaralého spôsobu prepravy jedál pacientom, výdaja zamestnancom atď. sme nabehli na štandardy bežne používané v západnej Európe,“ doplnil Bittó.

Rekonštrukciu zrealizovala spoločnosť DORA Gastro Slovakia, a.s., ktorá vyhrala verejnú súťaž na celkovú rekonštrukciu a následné dlhodobé prevádzkovanie stravovacej prevádzky pre pacientov a zamestancov.

Nemocnica Poprad má novú kuchyňu. Pocítia to pacienti aj zamestnanci
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM