Martin Sýkora Rôzne

Nepočujúci opäť roztancujú námestie: Tentoraz za zvuku silných strojov

Poprad s nepočujúcimi a motorkármi Slovenska tancujú a jazdia pre nepočujúce deti a zdravotne znevýhodnených Popradčanov - a všetci sa majú na čo tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Nepočujúci opäť roztancujú námestie: Tentoraz za zvuku silných strojov
Zdroj: Dnes24.sk

Piatok bude popradské námestie patriť nepočujúcim. Po minuloročnej premiére podujatia jeho organizátori zaznamenali veľký ohlas a sľúbili, že sa spolu stretnú o rok. A sľuby sa plnia.

Pokračovanie si nepočujúci zaslúžia

„V júli 2015 sme s Jankou Rackovskou spontánne zorganizovali akciu Poprad tancuje srdcom pre nepočujúcich ako realitu sna roztancovať zumbou námestie v Poprade a venovať to ľuďom, ktorí nie sú zrovna stredobodom majoritnej spoločnosti. Sľúbili sme sebe aj všetkým zúčastneným, že o rok v aktivitách zo zameraním na zdravotne znevýhodnených Popradčanov budeme pokračovať,“ vysvetlila hlavná organizátorka Anna Schlosserová, ktorá sama ovláda posunkovú reč a svoju zručnosť využíva v prospech minority aj v bežnom živote.

Organizácia akcie nie je jednoduchá, ale dobrý úmysel a skvelá myšlienka dokázala zázraky. „Napriek tomu, že Janke sa zmenil život a v roku 2016 nie je možná jej osobná účasť v Poprade, plním svoj sľub aj za ňu – a dňa 26.8.2016 sa na Nám.Sv.Egídia v Poprade koná akcia Poprad s nepočujúcimi a motorkármi Slovenska tancujú a jazdia pre nepočujúce deti a zdravotne znevýhodnených Popradčanov,“ dodala Schlosserová.

PREČÍTAJTE SI AJ: Noční vlci pod Tatrami

Z účinkujúcich organizátori

Sú to práve slovenskí motorkári, ktorí boli minulý rok jednou z „čerešničiek“ stretnutia. Zvuk silných motorov a prívetivosť ich vodičov pripravili pre nepočujúcich nezabudnuteľné zážitky. Po roku sa stalo, že sú to práve motorkári, ktorí sa stali spoluorganizátormi piatkovej akcie. A svojou troškou neprispejú len majitelia veľkých motoriek.

„Každý deň pribúdajú sponzori a dobrovoľníci, ktorí sa zapájajú zo záujmom prispieť tým, čo majú, alebo čo vedia. Všetkým patrí obrovské ďakujem. Zámerom tejto akcie je predstaviť širokej verejnosti nepočujúcich, ktorí tu žijú s nami vo svete ticha. Venujme prosím pozornosť jeden druhému a zbúrajme komunikačné bariéry – lebo tie si staviame aj my počujúci medzi sebou,“ dodala Anna Schlosserová.

Takto to nepočujúci rozbalili na námestí v Poprade
1
Galéria
Takto to nepočujúci rozbalili na námestí v Poprade
20
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM