Miroslav Pomajdík Krimi

Neskutočné, čo sa už deje: Na východe úraduje falošný daňový kontrolór!

Na východnom Slovensku „úraduje” falošný daňový kontrolór. Muž volá nič netušiacim podnikateľom z utajeného čísla a informuje ich, že vo firme vykonáva daňovú kontrolu. Potom im oznámi, že objavil nedoplatky a vyzve, aby daň doplatili.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočné, čo sa už deje: Na východe úraduje falošný daňový kontrolór!
Zdroj: Webnoviny.sk

„Finančná správa žiada každého občana, ktorý sa stretne s podobným postupom, aby nič neplatil a takéto konanie nahlásil. Finančná správa komunikuje v takýchto prípadoch výlučne poštou," povedala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Falošný kontrolór „úradoval" aj v Kežmarku

Jeden konkrétny prípad sa odohral aj v Kežmarku. Falošný kontrolór zavolal podnikateľovi z Kežmarku a predstavil sa menom Miroslav Kaspičin. Oznámil mu, že vykonáva daňovú kontrolu a že našiel určité nezrovnalosti v zaplatenej dani. Dlžnú sumu vyčíslil na 1 996 eur a podnikateľ ju mal doplatiť na adresu prijímateľa: Miroslav Kaspičin. Poste restante, Masarykova 2, 080 01 Prešov.

Podnikateľ peniaze pripravil, no pred odoslaním sa ešte zastavil na kontaktnom mieste daňového úradu v Kežmarku. „Naši pracovníci mu potvrdili, že ide o podvod,„ vysvetlila Macíková. Finančná správa zaznamenala v uplynulých dňoch niekoľko podobných prípadov, ktoré sa najčastejšie vyskytovali v Popradskom a Prešovskom okrese. „Máme podozrenie, že v týchto regiónoch ide o činnosť falošnej kontrolnej skupiny,“ doplnila.

Neposielajte žiadne peniaze na cudzie účty

Finančná správa upozorňuje občanov, aby v takýchto prípadoch žiadne peniaze neposielali. Nedoplatky na daniach kontrolóri podľa Macíkovej oznamujú zásadne poštou a nevyplácajú sa v hotovosti, ale na účet vedený v štátnej pokladnici.

„Žiadame preto všetkých, ktorých neznáme osoby vyzývajú k zaplateniu nedoplatku, aby tak nerobili a nahlásili takýto telefonát na hovorca@financnasprava.sk. Prípadom sa už zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní," ukončila hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM