Peter Handzuš Kultúra

Neskutočný štýl anglického gitaristu: Máte pocit, že hrá celá kapela

V rámci svojho európskeho turné s názvom Stories for solo Guitar sa vo Switch Clube v Tatranskej Lomnici predstavil výnimočný anglický gitarista s vlastným hudobným štýlom perkusívnej gitary, Chris Woods Groove. Na koncerte mu sparing partnera robil slovenský jazzový gitarista Stanislav Počaji.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočný štýl anglického gitaristu: Máte pocit, že hrá celá kapela
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Chris Woods Groove z Anglicka sa živí tým, že hrá koncerty a učí ľudí, ako napodobniť jeho jedinečný štýl hry na gitaru. Koncerty a workshopy, na ktorých sa záujemcovia mohli dozvedieť viac o jeho neobvyklom štýle hry na gitaru, boli v našich končinách oficiálne zahrnuté do jeho európskeho turné.

Počuť jeho hru na perkusnej gitare je skutočný zážitok. Štýl hudby sa nedá presne zaradiť. Hráva na jazzových festivaloch, ale svoje si v jeho hudbe nájdu aj fanúšikovia popu, vážnej hudby či rockeri. Podľa vlastných slov Chrisa Woodsa sa jeho hudba nedá zaškatuľkovať. Hrá jednoducho inštrumentálnu hud­bu.

Na Slovensku ste mohli tohoto výnimočného anglického gitaristu vidieť vďaka gitaristovi Stanovi Počajimu (skupina Aftertee), ktorý sa s Chrisom zoznámil na veľtrhu vo Frankfurte pred dvomi rokmi. Viac vám Chris Woods Groove a Stano Počaji povedia vo videu.

Chris Woods Groove in Switch Club
2
Galéria
Chris Woods Groove in Switch Club
22
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM