Martin Sýkora Správy

Nešťastie chodilo vo štvrtok po Čechoch: Trpeli české ruky, nohy a hlavy

Nešťastie nechodí v Tatrách osamote a chodí aj po českých turistoch. Presvedčili sa o tom výletníci, ktorých záchranári ratovali autom aj vrtuľníkom.

Ilustračný obrázok k článku Nešťastie chodilo vo štvrtok po Čechoch: Trpeli české ruky, nohy a hlavy
Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba

Zlomenina ruky v Doline Zeleného plesa

Vo štvrtkových poobedňajších hodinách si česká turistka pri páde na turistickom chodníku z Chaty pri Zelenom plese na Bielu pravdepodobne privodila zlomeninu pravého zápästia. Záchranári sa dostali na miesto pomocou terénneho vozidla. „51-ročnej pacientke sme poskytli na mieste neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ju transportovali na Bielu vodu, kde sme ju odovzdali privolanej posádke Rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) na prevoz do nemocnice,“ informovali poprad24.sk horskí záchranári.

PREČÍTAJTE SI AJ: Príbeh ako z filmu: Trojica prečkala v Tatrách noc, po zranenú letel vrtuľník

Úraz kolena na Poľskom hrebeni

Ešte pred tým potreboval pomoc aj slovenský turista, ktorý v obedňajších hodinách požiadal záchranárov Horskej záchrannej služby (HZS) o pomoc. „Pri výstupe na Poľský hrebeň si privodil poranenie kolena, ktoré mu nedovolilo samostatne pokračovať,“ konštatovali horskí záchranári prostredníctvom operačného dispečingu. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá pacientovi namieste poskytla neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho letecky transportovala do popradskej nemocnice.

PREČÍTAJTE SI AJ: Klasický tatranský deň: Volanie o pomoc, transport na chatu a zásah vrtuľníka

Český turista si poranil hlavu

V tom istom čase horskí záchrancovia registrovali ďalšiu prosbu o pomoc, ktorú potreboval pomoc 70-ročný turista. „Pri páde si na turistickom chodníku zo Štrbského na Popradské pleso poranil hlavu,“ opísali zákrok záchranári. Tí mu na mieste tržnú ranu ošetrili a následne ho transportovali do popradskej nemocnice na ďalšie vyšetrenia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Facebook/Horská záchranná služba
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM