Monika Vengrínová Tlačové správy

Nestville Park oslavoval prvé narodeniny. Tisíce návštevníkov sa zabávali celý deň

Expozícia tradičných ľudových remesiel a liehovarníctva Nestville Park v Hniezdnom pri Starej Ľubovni má jeden rok. Oslavy trvali celý deň a boli skutočne veľkolepé. Skvelá hudba, bohatý program, tisíce návštevníkov, silní muži a kopec zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Nestville Park oslavoval prvé narodeniny. Tisíce návštevníkov sa zabávali celý deň
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Nestville Park – história i súčasnosť liehovarníctva

„Ukazujeme súvislosť histórie liehovarníctva práve tu na území severného Spiša, keďže jeho história je tu skutočne bohatá. Pod Ľubovnianskym hradom sa našiel najstarší kamenný liehovar a obec Hniezdne mala ako jedna z mála obcí a miest udelené výčapné právo, čiže mohla variť pivo a lieh. Chceme návštevníkom autenticky ukázať, ako sa to vyrábalo kedysi a ako sa to vyrába v dnešnej modernej dobe. Návštevník má možnosť vidieť celý sled úkonov, od vstupu surovín až po konečný produkt a na konci aj ochutnať pravú slovenskú whisky, ktorá sa vyrába v tomto objekte,“ predstavuje Nestville Park jeho manažér František Strela.

Otvorenie tohto jedinečného „parku“ sa tak konalo presne pred rokom za účasti hollywoodskeho herca Jean Claude van Damme. Prvé narodeniny sa oslavovali takisto vo veľkom štýle. Približne deväť tisíc návštevníkov si, aj napriek nepriaznivému počasiu, užilo pestrý a bohatý program. Na svoje si prišli ako dospelí, tak aj deti na detskom pódiu, ktoré mal pod palcom Andrej Bičan. Nechýbal tanec, súťaže, detské atrakcie i kúzelník.

Skvelé koncerty i silní muži

Hlavné pódium po celý deň patrilo kapelám Komajota, Helenine oči, Chiki liki tu-a, Idyla country club, nechýbal ani Bacil a Rakby, speváčka Celeste Buckingham, skvelá Abba show a program vyvrcholil koncertom českého speváka Dalibora Jandu. Programom sprevádzal Michal Hudák.

Medzi vystúpeniami jednotlivých hudobníkov prebiehala zaujímavá súťaž silných chlapov s názvom Nestville Strong Men. „Ide o súťaž profesionálnych mužstiev, ktorá má medzinárodný, až svetový charakter. U nás mali mužstvá zo Slovenska, Srbska, Maďarska a z Poľska možnosť preveriť svoje kvality, nakoľko to bola posledná súťaž pred veľkolepou svetovou súťažou, ktorá sa uskutoční v Číne. My by sme chceli budúci rok pripraviť veľkú súťaž týchto silných mužov v Nestville Parku, ktorá by bola zaradená do celoeurópskeho pohára,“ vysvetľuje Strela a zároveň dodáva, že na podobné podujatia, akým boli narodeniny Nestville Parku, sa môžu návštevníci tešiť aj v budúcnosti.

Nestville Open Day 2013
1
Galéria
Nestville Open Day 2013
40
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM