Marcel Mojžiš Krimi

Neveselé udalosti v Poprade: Lúpež pri stanici aj v parku medzi obytnými domami!

Polícia informovala, že v našom meste došlo k dvom prípadom lúpeže. Muži zákona uviedli, že jeden prípad lúpeže sa odohral pri budove železničnej stanice a k druhému došlo v parku medzi obytnými domami.

Ilustračný obrázok k článku Neveselé udalosti v Poprade: Lúpež pri stanici aj v parku medzi obytnými domami!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Popradskí kriminalisti podľa slov polície objasnili v uplynulých dňoch dva prípady lúpeže, zo spáchania ktorých je podozrivý 39-ročný muž z obce Malý Slavkov.

„V piatok (05.02.2016) popoludní prišiel obvinený k 51-ročnému mužovi zo Spišskej Novej Vsi, ktorý v tom čase stál pri budove popradskej železničnej stanice. Spýtal sa ho, či mu nedá peniaze, ktoré mu nedal. Nato ho obvinený udrel rukou do nosa a z predného vrecka nohavíc mu vytiahol peňaženku a utiekol preč. V peňaženke mal poškodený peniaze a osobné doklady. Krádežou mu vznikla škoda 30 €, zranenia neutrpel žiadne,“ uviedol krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. Ten zároveň dodal, že ešte v ten deň policajti zadržali podozrivého a predviedli ho na policajné oddelenie.

Hovorca polície ďalej uviedol, že druhá lúpež, z ktorej je podozrivý 39-ročný muž z Malého Slavkova, sa stala v skorých ranných hodinách 19.1.2016 v parku medzi obytným domom Antimón na ul. Pavlovova a obytným domom Argón na ul. Bajkalská v Poprade.

„Krátko po 05:00 h tadiaľ prechádzala 58-ročná Popradčanka. Obvinený maskujúc sa kapucňou na hlave k nej pristúpil zozadu, chytil jej ľavé rameno a tlačil ju smerom dopredu, aby jej tak znemožnil otočiť sa. Súčasne jej chytil kabelu prevesenú cez pravé rameno, ktorú si zároveň poškodená držala rukou. O kabelu začali zápasiť, až kým sa mu ju nepodarilo vytrhnúť. Následne z miesta utiekol,“ informoval Džobanik.

Ten zároveň dodal, že prepadnutá žena mala v kabelke rôzne osobné veci, peňaženku s peniazmi a osobné doklady a žene vznikla škoda 165 eur, nezranila sa. „Vyšetrovateľ v oboch prípadoch obvinil 39-ročného muža z Malého Slavkova zo zločinu lúpeže a spracoval podnet na jeho vzatie do väzby. Umiestnený je v CPZ,“ povedal krajský policajný hovorca.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM